MOTO GUZZI V85 – Inovovaný rad prichádza na Slovensko

Taliansky výrobca motocyklov Moto Guzzi inovoval modelový rad Moto Guzzi V85. Obľúbené enduro strednej triedy s bezúdržbovým kardanovým pohonom je teraz k dispozícii v troch verziách s intuitívnym 5'' TFT displejom: Moto Guzzi V85 Strada, Moto Guzzi V85 TT a Moto Guzzi V85 TT Travel. Tieto modely sú dokonale prispôsobené individuálnym potrebám svojich jazdcov a rôznym terénnym požiadavkám. Každý z nich má jedinečný charakter a všetky ponúkajú nezabudnuteľné jazdné zážitky

Modelový rad Moto Guzzi V85 pre rok 2024 obsahuje tri najočakávanejšie motocykle tohtoročnej sezóny. Zachováva si svoj nadčasový vzhľad, oživuje ikonický dizajn a vylepšuje technologickú výbavu, komfort aj aerodynamickú ochranu. V zálohe čakajú tri rôzne verzie, ktoré rozbúchajú srdce všetkých “Guzzistov”. Moto Guzzi V85 Strada ako univerzálny motocykel vhodný na každodenné využívanie, Moto Guzzi V85 TT ako všestranný cestovný motocykel a Moto Guzzi V85 TT Travel pre všetkých milovníkov cestovania po dlhých cestách.

Moto Guzzi V85 Strada je agilný a pohodlný motocykel vďaka vzpriamenej jazdnej polohe a vyznačuje sa minimalistickým, elegantným a osobitým štýlom. Vďaka tomu je dokonalým praktickým strojom, ktorý vynikne pri každodenných jazdách po meste aj výletoch mimo mesta. Unikátnosťou tohto modelu sú lúčové kolesá z hliníkovej zliatiny s cestnými pneumatikami, ktoré zaisťujú vynikajúcu jazdnú stabilitu a presné ovládanie na ceste. Model V85 Strada navyše ponúka tri voliteľné jazdné režimy – Road, Rain a Sport. Tieto režimy optimálne prispôsobujú správanie ABS, kontroly trakcie, výkonu a brzdenia motorom príslušným jazdným podmienkam, aby bol zaistený čo najlepší zážitok z jazdy a maximálna bezpečnosť za všetkých okolností.

Moto Guzzi V85 TT je univerzálny „all-terrain“ model, ktorý stelesňuje pôvodného ducha V85 s inšpiratívnym vzhľadom a štýlom, ktorý sa vracia do atmosféry 80. rokov k enduro motocyklom, na ktorých ste mohli robiť všetko, od každodenného dochádzania až po dobrodružné cestovanie. Vďaka robustnej konštrukcii a vyspelým technológiám ponúka V85 TT nielen maximálny jazdný komfort na dlhých cestách, ale aj terénne schopnosti. Enduro má obvyklú špičkovú výbavu s manuálne nastaviteľným odpružením, hliníkovým krytom motora, chráničmi rúk, výkonným motorom a najmodernejšími bezpečnostnými prvkami, ako je náklonové ABS a kontrola trakcie. Prídavný jazdný režim “Offroad” navyše zaručuje bezpečnú a príjemnú jazdu v meniacich sa podmienkach. Ergonomicky navrhnutá poloha sedla a veľkorysý na prianie dodávaný systém batožinového priestoru z neho robí ideálnu voľbu pre dobrodruhov, ktorí chcú cestovať po spevnených cestách aj mimo nich.

Moto Guzzi V85 TT Travel ako vrcholná verzia radu V85 premení každú cestu na dobrodružstvo a pridáva k už aj tak skvelému základu dokonalú výbavu na neobmedzené cestovanie s batožinou a spolujazdcom po celý rok. Okrem výbavy modelu V85 TT sú v ponuke aj bočné kufre, vyhrievané rukoväte a vyhrievané sedlo a tiež väčší plexištít, ktorý ponúka dodatočnú ochranu na dlhších trasách. Štandardnú výbavu dopĺňa multimediálna platforma Moto Guzzi MIA, ktorá umožňuje prepojenie smartfónu s motocyklom a rozširuje funkcie prístrojového panelu. Okrem jazdných režimov: Road, Rain, Šport, Off-Road poskytuje dodatočný režim Custom, ktorý ponúka možnosť prispôsobiť ovládanie individuálnym jazdným požiadavkám a preferenciám.

Custom režim je voliteľne k dispozícii aj pre ďalšie dva modely radu V85.

Široká ponuka príslušenstva

Komplexný balíček výbavy zaisťuje ďalšie pohodlie, pôžitok z jazdy a bezpečnosť – okrem iného vrátane rôznych batožinových systémov (topbox z vysoko odolného nylonu s tmavými hliníkovými vložkami s objemom 38 l, topbox z tvrdenej hliníkovej zliatiny s objemom 48 l, mestský bočný kufor o celkovom objeme 64,5 l, hliníkový bočný kufor s celkovým objemom 83 l, vodotesná taška na kolieskach s objemom 45 l, taška na nádrž s objemom 5 l), vyhrievané rukoväte a komfortné sedlá (3 úrovne – nízka, bežná, vysoká), prídavné svetlomety, blatníky, vysoký plexištít, ochranné rámy, CNC frézované hliníkové páky a mnoho ďalšieho.

Test: Moto Guzzi V100 Mandello: Vlastnou cestou

Komentáre (0)
Pridať komentár