Listáreň: Mazda MX-5 – Predať či si ponechať

Vaša otázka:

Dobrý deň,

mám 10-ročnú Mazdu MX-5 roadster s 5-stupňovou prevodovkou s plátennou strechou a mám k nej aj originálny hard top. Čo si myslíte – mám ju teraz predať alebo mám ešte 10 rokov počkať, aby bola young timerom?

Miroslav

Listáreň: Neabsolvoval som včas administratívnu EK a TK

Naša odpoveď:

Dobrý deň,

podľa nás v redakcii to auto nemá príliš veľký potenciál na to, aby jeho cena rástla a aby o tých 10 rokov z neho bol nejaký hodnotný youngtimer. Dobré auto to bude vždy, to určite áno, ale keď sa nič mimoriadne nestane, tak nebude mať nijako zvlášť vysokú cenu. Keď sme dobre pochopili, tak máte tretiu generáciu NC, ktorá sa predávala do roku 2015. Dnes sa cena tejto verzie hýbe medzi 6 000 – 20 000 eurami – v závislosti od motorizácie, od toho, či ide o nejakú limitovanú edíciu, technického stavu, počtu najazdených kilometrov,  úprav, ktoré do nej majiteľ investoval atď. Cena aj o tých – ako spomínate desať rokov – bude závisieť od stavu, ale zrejme nebude nijako závratná.

Preto, keď k tomu autu nemáte nejaký srdcový vzťah a hlavne, keď na ňom nejazdíte, tak je vám úplne zbytočné ho držať nasilu, resp. vo vidine veľkého zisku. Radšej ho predajte a urobte niekomu radosť, kto bude mať to auto rád a bude na ňom jazdiť. Veď v konečnom dôsledku Mazda MX-5 vznikla s jediným cieľom, aby tešila svojho majiteľa.

Peter Varga

výkonný šéfredaktor

 

 

listáreňmazda mx-5 ncnepredaťpotenciálpredatpredstavenierady
Komentáre (0)
Pridať komentár