Hyundai Staria – Priestor na život

Hyundai Staria uviedol na slovenský trh importér značky v posledný májový deň.

Určite ste sa už veľa krát stretli s výrazom „život na palube“. Neviem, či ešte dáka iná novinka za posledný rok dáva týmto slovám tak dokonalé naplnenie, ako práve Hyundai Staria.

Dizajn novinky nenechá nikoho chladným – páči sa, alebo nepáči. Nechajme to na každého, no isté je, že tvar karosérie umožňuje dokonalé využitie priestoru nad pôdorysnou plochou. Tá naozaj nie je malá: dĺžka 5 253 mm, šírka 1 997 mm. K tomu rázvor predlhých 3 273 mm. To už umožní veľa, podčiarknuté ešte výškou 1 990 mm. Na palube je to poriadne, v tom najlepšom zmysle slova, cítiť.

Či už vo verzii 9- miestnej (3+3+3), alebo vyslovene luxusnej 7- miestnej (2+2+3). V oboch variantoch je minimálny objem batožinového priestoru skvelých 831 l! Ortodoxných vyznávačov vozidiel MPV však predsa len trocha zamrzí, že sedadlá v druhom a treťom rade sa nedajú „po dobrom“ vybrať. To by bol objem! Dodajme však, že sklopiť ich do jednej roviny možné je.

Zaujalo rozhodnutie slovenského importéra predávať dve najdrahšie verzie (7 a 9 miestnu) z globálnej ponuky Starie. Obidve poháňa dieselový motor 2,2 CRDi, radový štvorvalec so zdvihovým objemom 2 199 cm3, výkonom 130 kW (177 k) a krútiacom momentom 430 Nm. Prevodovka je 8- stupňový automat. Prednú nápravu McPherson dopĺňa zadná viacprvková. Pozor, obidve verzie majú výlučne pohon všetkých kolies! Sympatický je aj dnes už málo vídaný objem nádrže 75 l.

Iste každého kto dočítal až sem zaujíma cena novinky: 9- miestna verzia 2,2 CRDi Premium sa začína predávať za akciovú cenu 53 490 € a 7- miestna 2,2 CRDi Luxury za akciovú cenu 58 490 €.

Nie je to málo, ale za tie peniaze získa poriadny kus poriadne vybaveného, atraktívneho a vysoko praktického aj luxusného auta s trojročnou zárukou bez obmedzenia najazdených kilometrov.

Hyundai i20 – Modernizovaný drobček zaujme dizajnom a hravou farebnosťou

Hyundaihyundai slovenskohyundai staria na slovenskuMPVStaria
Komentáre (0)
Pridať komentár