Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale – Limitka inšpirovaná stíhačkami

Značku Moto Guzzi a talianske námornictvo spojujú úzke väzby už viac než sto rokov. Tento míľnik obe strany oslávili veľkolepým spôsobom na palube lietadlovej lodi Cavour.

Orol s roztiahnutými krídlami, nezameniteľný znak značky Moto Guzzi od jej založenia v roku 1921, pochádza z dôb, kedy zakladatelia spoločnosti Carlo Guzzi a Giorgio Parodi slúžili v leteckej divízii talianskeho kráľovského námornictva v prvej svetovej vojne. Už počas vojny sa dvaja priatelia spoločne s pilotom Giovanni Ravellim rozhodli začať s výrobou motocyklov, keď konflikt skončí. Ravelli však zahynul pri nehode v roku 1919 a nemohol tak svojho sna dosiahnuť. Na jeho pamiatku si Guzzi a Parodi vybrali znak Orla ako svoj symbol.

Súčasťou emotívnej udalosti na lietadlovej lodi bola svetová premiéra modelu Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale, špeciálne číslovanej limitovanej edície najnovšieho prírastku do rodiny Moto Guzzi. Technologická vyspelosť tohto motocykla ešte viac vyniká v exkluzívnej verzii, spájajúcej dve veľké mená s nerozlučnými väzbami na históriu Talianska.

Projekt vznikol vďaka internej spoločnosti talianskeho ministerstva obrany Difesa Servizi S.p.A., ktorá je posledných 10 rokov zodpovedná za optimalizáciu majetku ministerstva. Tá poskytla spoločnosti Moto Guzzi práva na používanie značky „Aviazione Navale“ pri výrobe modelu V100 Mandello Aviazione Navale.

Exkluzívna edícia Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale bude vyrobená v limitovanom počte 1913 kusov, ktoré odkazujú na rok, v ktorom sa sformovala letecká divízia talianskeho námorníctva. Tento jedinečný model má špeciálne lakovanie, inšpirované stíhačkami F-35B. Grafika je vernou reprodukciou grafiky lietadla s odznakmi na oboch stranách kapotáže spolu s typickými pruhmi „trysiek sania“. Exkluzivitu podtrhujú decentné znaky talianskeho námorného letectva po stranách palivovej nádrže, a logo leteckej jednotky.

Súčasťou štandardnej výbavy je monitorovanie tlaku v pneumatikách a vyhrievané rukoväte, sériové číslo je vypálené laserom na držiaku riadidiel. Ku každému motocyklu je určená plachta a pamätná plaketa.

Moto Guzzi V100 Mandello

Model Moto Guzzi V100 Mandello otvára úplne novú kapitolu v histórii spoločnosti; vymyká sa konvenčnej kategorizácii a kombinuje skvelý výkon s túžbou cestovať, ktorá sa skrýva v srdci každého motocykla Moto Guzzi.

Taká Moto Guzzi tu nikdy predtým nebola. Špičkové technológie a inovatívne technické a aerodynamické riešenie otvárajú dvere do budúcnosti značky. V100 Mandello je inovatívny motocykel počínajúc dizajnom, ktorý ako vždy zvýrazňuje jedinečný, nenapodobiteľný dvojvalcový motor. Dizajnové línie sa vyhýbajú nostalgii a ponúkajú moderné koncepcie kľúčových štýlových prvkov Moto Guzzi. Čoby míľnik v histórii značky prichádza model V100 s radom dôležitých technologických inovácií: je mimo iného prvým motocyklom s adaptívnou aerodynamikou a prvým modelom Moto Guzzi s šesťosou inerciálnou platformou, náklonovým ABS, semiaktívnym odpružením a rýchloradením. V100 Mandello je tiež prvým motocyklom Moto Guzzi vybaveným novým kompaktným motorom s prepracovanými technickými vlastnosťami. Tradíciu zachováva architektúra 90° vidlicového dvojvalca, ktorá zaručuje jedinečný charakter krútiaceho momentu a nenapodobiteľný zvuk, ale inak ide o úplne nový agregát s impozantnými parametrami: výkon 115 koní a krútiaci moment 105 Nm, pričom 82 % je k dispozícii už pri 3 500 ot. /min.

Moto Guzzi V85TT Travel 850 – Frienduro

faberMoto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navaletalianske motocykle
Komentáre (0)
Pridať komentár