Elektrifikované umelecké dielo: MINI Recharged Lakwena

Londýnska umelkyňa Lakwena vytvorila umelecké dielo plné farieb a radosti. MINI toto leto oslavuje rozmanitosť ako oficiálny prémiový partner Európskych šampionátov 2022.

Farebné, hlasné a jasné – MINI Recharged Lakwena je elektrifikované umelecké dielo, ktoré doslova hýri farbami a vzormi. Londýnska umelkyňa Lakwena Maciver prepracovala vozidlo z roku 1986, ktoré si MINI vybralo podľa roku jej narodenia a premenila klasické Mini na ambasádora projektu MINI Recharged, v ktorom spoločnosť MINI Partner Recharge Heritage Ltd. vymenila doteraz používaný spaľovací motor za nový elektrický pohon. Po modeli britského módneho návrhára Paula Smitha ide už o druhé vozidlo MINI Recharged, ktoré sa zmenilo na umelecké dielo.

Jadrom Lakweninej tvorby sú odvážne postoje a jasné farby. Maľuje najmä na verejných priestranstvách a prináša umenie ľuďom, ktorí by k nemu inak nemali prístup. Spolupráca medzi Lakwenou a MINI sa začala pred dvoma rokmi. Napríklad namaľovala predtým sivú fasádu výškovej budovy v Mníchove počas autosalónu IAA Mobility 2021, čím svojou nástennou maľbou BIG LOVE vyjadrila radosť zo života a ústredné motto automobilky MINI.

Pre umelca, ktorý sa narodil v Londýne, je britská kultúra veľmi ovplyvnená dlhými a ďalekými, ktoré mnohí ľudia absolvovali. Dizajn MINI Recharged Lakwena oslavuje rozmanité cesty a cesty rôznych ľudí s pestrofarebnými vzormi a farbami. „Dúfam, že toto MINI Recharged spôsobí, že sa ľudia budú cítiť dobre a vyčarí im úsmev na tvári. Toto MINI je farebným festivalom kultúr,“ vysvetľuje umelkyňa. Umelecké dielo sa ideálne hodí na tohtoročné majstrovstvá Európy, ktoré sa budú v celom Mníchove konať od 11. do 21. augusta. Súťaže, v ktorých športovci súťažia v deviatich rôznych disciplínach, predstavujú vzájomný rešpekt, toleranciu a rôznorodosť.

V rámci majstrovstiev Európy MINI prvýkrát predstaví model MINI Recharged Lakwena 11. augusta na námestí Königsplatz, kde bude mať priestor ako oficiálny prémiový partner mnohošportového podujatia. Spolu s ďalšími špeciálnymi edíciami MINI oslavuje kolekcia BIG LOVE od MINI rozmanitosť. Patria sem napríklad špeciálne vozidlá navrhnuté Paulom Smithom a Davidom Bowiem k 40. výročiu MINI v roku 1999. Fanúšikovia MINI môžu v partnerskej oblasti s Car of the day (Vozidlo dňa) počas všetkých jedenástich dní podujatia objaviť vždy iný, špeciálny model MINI a zdieľať ich pomocou selfie pred charakteristickými sloganmi vozidiel BIG LOVE.

MINI bude zastupovať spoločnosť BMW Group na mníchovskom námestí Königsplatz ako sponzor súťaží v plážovom volejbale a v športovom lezení. Zvuky na zlepšenie nálady z MINI prerobeného na DJ stánok dotvoria vzrušujúce zápasy v aréne plážového volejbalu. V pavilóne MINI na Lenbachplatz doplní od 12. do 17. augusta 2022 majstrovstvá Európy pestrý program zameraný na fitness, výživu, všímavosť, umenie a hudbu – vrátane MINI Recharged Lakwena. Napokon, v sobotu večer MINI oslávi rozmanitosť v podobe párty BIG LOVE UNITED.

Mini Recharged by Paul Smith: Elektro-retro

európke šampionáty 2022MiniMini Cooperumelecké dielo
Komentáre (0)
Pridať komentár