Tenistka Raducanová ambasádorkou Porsche

Raducanová je prvou Britkou, ktorá ovládla grandslamový turnaj od roku 1977.

Úradujúca víťazka tenisového US Open mala údajne slabosť pre značku Porsche už v detskom veku. Teraz sa pôvabná Emma Raducanová stala ambasádorkou tejto legendárnej značky športových vozidiel.

Raducanová sa zapísala do tenisovej histórie US Open. Senzačná spanilá jazda na turnaji v New Yorku v lete 2021 jej umožnila stať sa vôbec prvou kvalifikantkou, ktorá vyhrala Grand Slam. Teraz bude 19-ročná Britka tvárou značky Porsche v ženskom tenise a bude nemeckú automobilku po celom svete reprezentovať ako ambasádor. Britská tenistka predstavuje novú generáciu úspešných mladých hráčok na ceste na vrchol ženského tenisu.

V súčasnej dobe figuruje Raducanová na 13. priečke svetového rebríčka profesionálnych tenistiek. Po úspechu na US Open ju vymenovali za členku Radu britského impéria. Tínedžerka, ktorá sa narodila v kanadskom Toronte, je zároveň najmladšou ženou, ktorej sa kedy tejto pocty dostalo. V apríli bude debutovať na Porsche Tennis Grand Prix v Porsche Arene v Stuttgarte.

„Byť ambasádorkou značky Porsche pro mňa znamená nesmierne veľa,“ povedala Raducanová a dodala: „Porsche je jednou zo značiek, ktoré som vždy milovala od útleho veku. Jeden z mojich prvých tenisových trénerov dokonca riadil model 911. Kedykoľvek som ráno prišla na tréning a videla jeho Porsche, snívala som o tom, že raz si posedím vo svojom vlastnom. Keď som vyrastala, chodila som do Brands Hatch a sledovala preteky Porsche Carrera Cup.“

Raducanová s veľkým potešením spomína na adrenalín, ktorý pri sledovaní motoršportu zažívala.  „Je pre mňa skutočne dôležité spojiť sa s partnermi a značkami, s ktorými sa stotožňujú a vyvolávajú vo mne také emócie. Toto partnerstvo s Porsche je ako sen a samozrejme som skutočne nadšená, keď vidím, aké vzrušujúce veci môžeme robiť do budúcnosti,“ nešetrí nadšením mladá tenistka.

Raducanová je prvou Britkou, ktorá ovládla grandslamový turnaj od dôb Virginie Wadeovej v roku 1977. Ako dvojročná sa presťahovala do Veľkej Británie. Jej otec pochádza z Rumunska, matka z Číny. Tenisu sa Emma začala venovať ako päťročná. Od svojich trinástich rokov súťaží na turnajoch ITF do 18 let a o 8 dní neskôr už vyhrala turnaj Nike Junior International v Liverpoole. Vďaka tomu je najmladšou víťazkou turnaja v histórii ITF.

„Emma Raducanová stelesňuje nielen novú generáciu silných a sebavedomých hráčok, ale ako osobnosť je zároveň inšpiráciou a vzorom mimo oblasti svojho športu pre mladé ženy po celom svete. Emma je žijúcim príkladom, že človek môže dosiahnuť svoje ciele, pokiaľ verí v seba a je pripravený tvrdo pracovať. Preto sa tiež skvele hodí pre Porsche a hodnoty, ktoré naša spoločnosť vyznáva,“ uviedol Oliver Blume, šéf predstavenstva spoločnosti Porsche.

Raducanová ako svetová hráčka číslo 338 dostala vďaka voľnej karte šancu súťažiť v ikonickom Wimbledone, kde postúpila až do osemfinále. Zatiaľ jej najväčším úspechom sľubne sa rozbiehajúcej kariéry je spomínaný triumf na US Open. „Emma Raducanová je úžasná osobnosť – ako na kurtu, tak mimo neho. Jej vystúpenie vo Wimbledone a na US Open nadchlo nielen tenisových fanúšikov. Kombinuje dynamickú a silovú hru s vášňou a túžbou útočiť,“ skonštatoval Sebastian Rudolph, jeden z viceprezidentovi firmy Porsche AG.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

 

ambasádorkaEmma RaducanováPorschetenistkaVeľká Británia
Komentáre (0)
Pridať komentár