Auto magazín Awards 2021 – Vaši najlepší

Auto magazín Awards 2021 sú tradičné ocenenia pre najlepšie autá podľa našich čitateľov.

V prvom novoročnom vydaní Auto magazínu už tradične zostavujeme rebríček najlepších áut, ktoré sme v predošlom roku testovali – akúsi našu garáž snov. Svoju garáž snov si však môžete každoročne postaviť aj vy. Stačí sa zapojiť do našej ankety a vybrať si z nominovaných áut v jednotlivých kategóriách a zahlasovať buď priamo poštou na adresu našej redakcie, alebo cez náš web www.automagazin.sk. Navyše môžete vyhrať zaujímavé ceny. Do tohoročných nominácií sme zaradili 65 áut, ktoré sa na slovenskom trhu začali predávať od 1. januára 2021, a výsledok vášho hlasovania nájdete v tabuľke. V niektorých kategóriách vaša voľba prekvapí, ale v prevažnej miere potvrdzuje, že uvažujete rozumne.

Ekologické automobily a progresívna technika – Kia EV6

EV6-ka je prvé vozidlo Kie vyvinuté od počiatku ako čisto elektrické, navyše k nemu pristupovali ako ku súčasti komplexného ekosystému. Viete z neho totiž napájať rôzne spotrebiče, nabíjať iný elektromobil či vracať elektrinu do siete. Má nápaditý dizajn, poskytuje výborný pocit z interiéru a plusom je ultrarýchle nabíjanie a dlhý dojazd. Môžete si vybrať z dvoch veľkostí akumulátora, pohonu 2WD, 4WD a štyroch výkonových verzií. Veľmi dobrá voľba.

Mini a malé automobily – Škoda Fabia

Nová Fabia je krajšia, väčšia zvonka, priestrannejšia zvnútra, je technologicky vyspelejšia, má množstvo noviniek a nesmú chýbať ani tradičné Simply Clever prvky. Zdá sa dokonca, že Škoda má bezodnú studnicu nápadov, pretože niektoré zo Simply Clever prvkov sú zasa celkom nové. Navyše Fabiu stále považujeme sa „svoju vlastnú“. Nečudo, že vo svojej triede vyhrala.

Kompaktné automobily – Peugeot 308 a 308 SW

Peugeot sa so sériou automobilov končiacich na 8 trafil do vkusu zákazníkov a triafa sa aj nová 308-ka a 308 SW. Dizajn exteriéru aj interiéru sú úchvatné. Nová 308-ka jazdí s – teraz už môžeme povedať – osvedčenými pohonnými jednotkami a na príjemnom podvozku.

Športové automobily a kupé – Porsche 718 Cayman GT4 RS

Štvorlitrový šesťvalcový atmosféricky plnený boxer so šiestimi samostatnými klapkami a s výkonom 500 koní umiestnený v strede, bleskurýchla dvojspojková prevodovka, podvozok ladený top odborníkmi, polorám za sedadlami, výrazné arodynamické prvky odvodené z okruhových špeciálov… Takto vyzerá  číra esencia automobilového neba a voľba srdcom.

Limuzíny a sedany – Mercedes-Maybach triedy S

Už samotný Mercedes-Benz triedy S predstavuje technologickú špičku súčasných možností a etalón luxusu. No Maybach je niečo extra – ešte o čosi luxusnejšie, individuálnejšie… Mimochodom, tu sa v konečnom zúčtovaní rozhodovalo medzi Maybachom a modelom Rolls-Royce Ghost.

Malé SUV a crossovery – Opel Mokka

Opel zaútočil na trhy s celkom novou identitou a Mokka je prvým nositeľom dizajnu novej identity. A zdá, že to funguje, aj vy ste ho zvolili za svoje „naj“ v triede malých SUV a crossoverov. Jeho sila však rozhodne nie je iba v dizajne.

Stredne veľké SUV a crosovery – Kia Sportage

Nová Kia Sportage prináša odvážny dizajn a vyzerá to tak, že sa opäť potvrdzuje pravidlo „odvážnym šťastie praje“. V prvom veľkom teste nás presvedčila aj kvalitným podvozkom, príjemným interiérom a celkovou technologickou vyzretosťou. Opäť výborná voľba.

Veľké SUV a crossovery – Hyundai Santa Fe

Od základu prepracované Santa Fe má výraznejší dizajn, priestrannejší a sofistikovanejší interiér, nové technológie a na výber máte diesel, hybrid alebo plug-in hybridný pohon. Plus poskytuje výborný pomer ceny k hodnote auta.

MPV a kombi – Dacia Jogger

MPV sú na pokraji vyhynutia a aj kombíkov je čoraz menej, obe karosárske verzie vytláčajú SUV. O to viac poteší, keď sa na trhu objaví celkom nový model, akým je Dacia Jogger. V priestorovej ponuke nemá medzi rozmerovo porovnateľnými SUV konkurenciu. Aj v treťom rade sedadiel sa dá sedieť pohodlne. A navyše je dostupná pre masy.

Off-roady – Jeep Gladiator

Segment pravých off-roadov je mimoriadne úzky a je aj skúpy na novinky. Tento rok ste si mohli vyberať spomedzi dvoch kandidátov. Rozdiel medzi pick-up verziou legendárneho Wrangleru a Defenderom s odnímateľnou strechou bol minimálny, no vyhral Gladiator.

Kabriolety a roadstery – BMW radu 4 Cabrio

Aj medzi BMW radu 4 Cabrio a Porsche 911 Targa bol výsledok tesný, prevážili však čitatelia, ktorí chcú kabriolet, ktorý poskytuje viac vzdušnosti a zároveň je lepšie využiteľný v každodenných podmienkach a nie je až taký vyzývavý.

Grand Prix Auto magazín Awards 2021 – Kia Sportage

Najprestížnejšiu cenu Grand Prix získala Kia Sportage, ktorej ste v samostatnom hlasovaní spomedzi všetkých nominantov bez rozdielu kategórie pridelili najviac hlasov.

Ďakujeme!

Na záver sa chceme v mene celej redakcie čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým našim čitateľom, ktorí sa zapojili do hlasovania o prestížne ocenenia AMA 2021, a zároveň všetkým výhercom a oceneným gratulujeme. Tešíme sa na nadchádzajúci ročník ankety Auto magazín Awards 2022! Dúfajme, že po dvoch rokoch znova štandardný – aj s galavečerom.

 

Vyžrebovaní víťazi čitateľskej súťaže AMA 2021

  • Eduard Brodniansky, Lučenec
  • Maroš Korsch, Stará Ľubovňa
  • Ladislav Bíroš, Ružomberok
AMA 2021Automagazim Award 2021čitateľské auto roka
Komentáre (0)
Pridať komentár