Renault Austral – Náhrada za Kadjar príde 8. marca

Renault oznámil uvedenie nového SUV vo svojej ponuke, ktoré pravdepodobne nahradí Kadjar. Ide o plne elektrifikovaný model s názvom Austral. Je príbuzný Nissanu Qashqai a ako inak, pôjde aj do Európy.

Dizajn auta pripomína väčší Koleos, no v podstate nahradí Kadjar. Renault Austral je kompaktný crossover postavený na platforme CMF-CD3 pripravený Alianciou Nissan-Renault, ktorú okrem iného používa aj nový Nissan Qashqai.

Charakteristickou črtou má byť plná elektrifikácia, čo však neznamená, že sa neobjaví aj nejaká tá čiastočne spaľovacia verzia. K dispozícii budú hybridné verzie, full hybridy aj mild hybrid v spojení s motorom 1,2 TCe (48V) a 1,3 TCe (12V), teda v reči čísel sa môžeme baviť o verziách s výkonom do cca 200 koní – všetko však aspoň minimálne podporené elektrinou.

Ďalšou vlastnosťou, ktorá charakterizuje tento model, je dobré spracovanie a príjemné materiály. Podľa riaditeľa projektu Gillesa Vidala bude auto vyzerať kvalitne aj vďaka zmenšeniu medzier medzi časťami karosérie. Auto sa momentálne testuje pred premiérou, ktorá sa uskutoční 8. marca.

Porovnanie: Renault Arkana a Citroën C4 – Duel français

RenaultRenault AustralRenault Crossoverrenault slovenskoRenault Suv
Komentáre (0)
Pridať komentár