Mitsubishi ASX – O rok v novej forme

Na jar roku 2023 príde na trh nová generácia Mitsubishi ASX. Tu sú prvé oficiálne informácie o ňom.

Pred nejakým časom sa internetom šírili informácie, že sa Mitsubishi z európskych trhov sťahuje, skrátka že tu končí. A „znalci okamžite vedeli“ a to, že tak robí kvôli prísnym emisným limitom CO2. Samozrejme, žiadna polievka sa neje taká horúca ako sa varí. A už nejaký čas je známe, že to s tým odchodom Mitsubishi z Európy nebude také jednoznačné. Dnes Mitsubishi oficiálne potvrdilo, že začiatkom budúceho roka uvedie v Európe celkom nové ASX. Bude postavené na podvozkovej platforme CMF-B aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi a bude sa vyrábať v španielskom závode Valladollid Renaultu, kde sa vyrába aj Renault Arkana.

ASX novej generácie, zapadne do samotného stredu obľúbeného segmentu kompaktných SUV a poskytne kompletný balík výbavy vrátane najnovších technológií. Pohon bude zabezpečovať hybridný a plug-in hybridný systém.

MITSUBISHI Eclipse Cross PHEV Instyle+alebo tam aj späť?

Frank Krol, prezident a generálny riaditeľ Mitsubishi Motors Europe na margo pohonov pripomenul, že Mitsubishi Motors má bohatú tradíciu v segmente SUV a bolo prvou značkou, ktorá uviedla plug-in hybridné SUV – v tom čase to bol Outlander PHEV a neskôr aj Eclipse Cross PHEV. Zároveň dodal, že obľuba SUV v Európe neustále rastie a plug-in hybridy sa stávajú mainstreamovou záležitosťou. Preto je jednou z alternatív aj plug-in hybrid. Automobilka zároveň zverejnila prvý oficiálny náčrt ako bude novinka vyzerať. Zdá sa, že sa máme na čo tešiť.

Mitsubishi ASXMitsubishi ASX 2023Mitsubishi Slovenskonová generáciaNové Mitsubishi ASXpredstaveniepremiéra
Komentáre (0)
Pridať komentár