Suzuki S-Cross – Overená technika v novom kabáte

Suzuki predstavilo vynovený S-cross, aj keď bez prívlastku SX4. Čakali sme úplne nový model a vyšiel z neho len facelift s viac či menej výraznými rozdielmi.

Karoséria auta je podobná, styling výrazne upravený, koncepcia auta praktický nezmenená, rozmery sú na milimeter rovnaké ako u predchodcu. Objem batožinového priestoru, rázvor, polomer otáčania tiež. Ani hnacia sústava alebo motory neprinášajú žiadne prevratné novinky. Priznám sa, čakal som nový model a dočkali sme sa faceliftu. Treba však priznať, že nové Suzuki S-Cross skutočne vyzerá ako nové auto, a to mu v predajoch určite pomôže. Kozmetické zmeny v interiéri zväčšili 9-palcovú multimediálnu obrazovku s lepšou prehľadnosťou a čitateľnosťou, a teda prakticky ide o nové multimediálnym rozhranie.

Pod kapotou bude benzínový motor 1,4 BoosterJet pracujúci s mild hybridným systémom generujúci 10 kW navyše. Maximálny výkon pohonnej sústavy je 95 kW (129 k). Novinku viete kombinovať s predným pohonom alebo s pohonom všetkých štyroch kolies – dobre známy pod označením Allgrip. V zozname prevodoviek nenájdeme tiež nič nové. V prvom rade stojí 6-stupňový manuál, v druhom automat.

Nemyslíte, že je to trošku škoda? Že dlho strážený model je v podstate len modernizácia? Pritom sa šepkalo kadečo. Rozprávalo sa aj o tom, že to mal byť hybrid, mal mať nový motor, mala byť nová prevodovka atď. Ale na obranu Suzuki, oni nič také nesľubovali, len šuškandy sa sypali z každej strany. Tu je ideálny obraz o tom, že nie všetkému treba veriť.

Suzuki SX4 S-Cross – Pán spoľahlivý

Na druhej strane, veľmi veľa zákazníkov privíta, že v predajniach stále ostáva klasické auto, ktoré má slúžiť a určite to bude robiť verne. Na dnešné pomery jednoduchý kokpit opäť môže byť výhodou pre skupinu klientov, ktorých moderné technológie až tak nezaujímajú. Tiež sa určite sa potešia vysokému posedu za volantom, klasickým ručičkovým budíkom či jednoduchému infotainmentu so základnými funkciami. Cena novinky začína na sume 19 290 €

Zdroj: Suzuki 

faceliftmodernizáciaSuzukisuzuki crossoverSuzuki S-Crosssuzuki s-cross 2022Suzuki Slovensko
Komentáre (0)
Pridať komentár