Subaru Outback: Výnimočné vlastnosti aj úžitková hodnota

Subaru Outback je proste univerzálne vozidlo

Nastupujúca generácia automobilu Subaru Outback je príkladnou ukážkou evolúcie renomovanej značky. Zachováva si vlastnosti, ktoré z neho urobili ikonu kategórie crossover, a súčasne pridáva všetky nové technológie, ktoré na moderných autách tak obdivujeme.

Každé vozidlo má svoju charakteristickú kombináciu vlastností. Pre Subaru Outback ale platí, že ho postavili s cieľom dosiahnuť ideálnu univerzálnosť na štyroch kolesách. Nová generácia má rozmery tak akurát, aby odviezla všetko, čo potrebuje štvorčlenná rodina na hory, ale súčasne nie je obludná, aby ste sa v meste necítili nemotorne a neprakticky. Skvele sa nastupuje do tohto SUV, ktoré súčasne ponúka potrebný výhľad. Auto napriek rozmerom nepôsobí neohrabane.

Navyše, so svetlou výškou 213 mm, chytrým pohonom všetkých kolies (Symmetrical AWD) a režimami X-Mode má priechodnosť terénom ako skutočný off-road. Pri tom všetkom však dokáže poskytnúť komfort, stabilitu a potešenie zo samotnej jazdy. A to ešte nehovoríme o revolučnom interiéri s chytrými bezpečnostnými asistentmi, ktorí dokážu predvídať. Subaru Outback je proste univerzálne vozidlo, ktoré v čerstvej generácii posúva svoju koncepciu na celkom novú úroveň.

Aj keď má zvonku povedomé tvary s trochu ostrejšími rysmi než doteraz, je model Outback postavený na komplet novej a extrémne pevnej globálnej platforme Subaru. Do nej má potom vloženú svoju typickú techniku – plochý motor Boxer, bezstupňovú prevodovku Lineartronic s ôsmimi virtuálnymi stupňami a symetricky vyvážený pohon všetkých kolies. Ak vás technika príliš nezaujíma, potom vás možno presvedčí fakt, že toto auto je základom pre bezpečné a zároveň fantastické zvezenie na ceste aj v teréne.

Nová generácia Outbacku doslova ohromuje úplne nanovo navrhnutým interiérom. Jeho dominantným prvkom je na prvý pohľad obrovský 11,6-palcový dotykový displej. Ale akonáhle sa vo vnútri udomácnite, zistíte, že je predovšetkým dômyselne navrhnutým prostriedkom vzhľadom ku všetkým funkciám. Ešte podstatne viac unesení budete z použitých materiálov, praktických detailov a v neposlednom rade z kvality komfortných sedadiel, poťahovaných po novom aj kožou Nappa. Táto mäkká a hebká koža vám dopraje pohodlie na akejkoľvek vozovke.

V prípade batožinového priestoru potom výrobca sľubuje objem 522 litrov, čo je o rovných desať litrov viac než u doterajšej generácie. Dvere od kufra majú praktickou „vychytávku“ – aj s plnými rukami ho otvoríte obyčajným priblížením sa lakťa pred znak plejád. Špičková výbava, samozrejme s bezpečnostným kamerovým systémom EyeSight, dopĺňa skutočný hardvér navrhnutý pre dlhú životnosť a húževnatosť. Atmosferický plnený štvorvalec s objemom 2,5 litra a výkonom 169 koní je dôstojným agregátom, ktorý vydrží donekonečna a ešte ďalej.

Prirodzene, aj kvalitný motor je jedným z atribútov, vďaka ktorým od nového Outbacku očakávame nielen vysokú úžitkovú, ale aj zostatkovú hodnotu. Tak tomu napokon bolo v prípade všetkých jeho piatich predchádzajúcich generáciách. S cieľom ďalej zvýrazniť charakter nového Outbacku pribudlo k pôvodnému rozdeleniu výbav ešte rozdelenie podľa stupňa – dobrodružný Field a prémiovejší Touring. Vývojom rôznych úrovní výbavy pre ešte väčšie odlíšenie môžeme teraz ponúknuť modely, ktoré sa lepšie prispôsobujú požiadavkám zákazníkov s rôznymi životnými štýlmi.

Verzia Field pre dobrodružnejšie povahy, ktoré si chcú užívať viac outdoor štýlu a Touring pre tých, ktorí hľadajú ešte vyššiu kvalitu a komfort. Touring okrem iného ponúka exkluzívne čalúnenie kožou Nappa, ktorá má v interiéri Subaru premiéru, Harman Kardan audio, či strešné okno a podobne. V prípade Fieldu sa môžete tešiť na špeciálne vodu odpudzujúce poťahy. Takže si môžete sadnúť aj v mokrom oblečení, na strechu hodiť bicykle a nebáť sa vyraziť za ďalším dobrodružstvom so Subaru.

 

-jj-, zdroj, video a foto: Subaru

SubaruSubaru Outback
Komentáre (0)
Pridať komentár