Lexus ES prejde modernizáciou, premiéra o pár dní

Na nadchádzajúcom autosalóne v Šanghaji má Lexus predstaviť vynovenú verziu svojej limuzíny hrajúcej ligu v segmente E. Okrem zmeny svetlometov zdieľali Japonci aj krátky klip s novým ES, ktorý je viac ako len tajomný.

Aj keď Lexus hovorí o predstavení „nového“ modelu ES, v skutočnosti máme dočinenia iba s modernizáciou. Je to logický úsudok, keďže aktuálna generácia debutovala ešte len pred 3 rokmi, čo teda v živote modelu znamená, že by podľa aktuálnych noriem plynutia času mala byť v polovici životného cyklu.

Modernizovaná limuzína sa predstaví verejnosti v pondelok 19. apríla na autosalóne v Šanghaji. V súvislosti s nadchádzajúcou premiérou zverejnil Lexus krátke video zobrazujúce zadnú časť vozidla:

Lexus zároveň ukázal fotografiu, na ktorej môžete vidieť nové svetlomety. Aj keď charakteristické vrúbky zostali zachované, ich poloha a veľkosť sa zmenia. Podobné je to aj s grafikou smerových svetiel. Zdá sa, že zadná časť automobilu viditeľná vo filme sa výrazne nelíši od toho, čo už poznáme.

Pokiaľ ide o motory, táto otázka zostáva nateraz tiež záhadou. Pravdepodobne v Európe sa budeme musieť uspokojiť s hybridom s výkonom 218 koní, zatiaľ čo v USA sa v ponuke pravdepodobne nechá výkonnejšia V6. Viac sa dozvieme už v pondelok.

autosalón Šanghaj 2021Lexuslexus es 2021lexus slovenskopredstaveniepremiéra
Komentáre (0)
Pridať komentár