Hyundai Alcazar – nové SUV s jedným veľkým problémom!

Hyundai sa oficiálne pochválil modelom Alcazar, ktorý sa mnohým môže zdať trošku povedomý. Niet sa čomu čudovať, pretože vychádza zo známeho crossoveru Creta. Rovnako ako Creta sa na Slovensko ale nedostane!

Hyundai Creta je hranatý crossover, ktorý je možno známy mnohým obyvateľom východných oblastí Slovenska a to preto, lebo tento model je veľmi populárny v Rusku alebo na Ukrajine. U nás ho bohužiaľ nekúpite – čo je možno aj škoda.

Kórejčania pripravili na základe „Kréty“ ešte zaujímavejšie auto. Predstavujú  Alcazar, ktorý nie je ničím iným ako mierne pretiahnutým náprotivkom schopným vziať na palubu ďalších dvoch cestujúcich. Rázvor náprav 2 760 mm umožňujú v kabíne nájsť veľa priestoru pre početnejšiu rodinu. Dôležité je, že auto vyzerá celkom atraktívne a nepochybne moderne. Veľkú zásluhu za to nesie predná časť s veľkou mriežkou chladiča a rozdeleným osvetlením charakteristické pre nové modely značky. Prekvapivé sú aj možnosti konfigurácie interiéru. Záujemcovia si budú môcť zvoliť aj 6-miestnu variantu s dvoma „kapitánskymi“ sedadlami v prostrednom rade.

Hyundai sa netají, že Alcazar sa zameriava hlavne na bohatších indických zákazníkov, ktorí hľadajú priestranné a dobre vybavené auto so všestranným charakterom. Za zmienku tiež stoja motory v starom štýle – dvojlitrový benzínový motor s výkonom 158 k a naftový motor s výkonom 115 k. Oba sú k dispozícii s manuálnou prevodovkou alebo so 6-stupňovým automatom.

Alcazar príde do predaja v Indii v nasledujúcich mesiacoch. Bude skôr konkurovať takým modelom ako Tata Safari alebo MG Hector Plus.

HyundaiHyundai 2021Hyundai AlcazarHyundai CretaHyundai Indiahyundai suv
Komentáre (0)
Pridať komentár