Lexus LC 500 Convertible – Ticho aj v kabriolete

Lexus je známy úzkostlivým dôrazom na komfort a platí to aj pre práve uvádzaný model LC 500 Convertible.

Odzrkadľuje sa to vo výbere materiálov, výbave, kvalite sedadiel a posedom za volantom, ale aj kvalitou odpruženia podvozka. Na tomto mieste by som však zdôraznil akustický komfort. Inžinieri vykonali množstvo testov, aby vedeli lokalizovať zdroje hluku a kritické miesta, odkiaľ do kabíny preniká hluk a adekvátne presne určiť potrebné množstvo a presné miesto zvukotesného a protihlukového materiálu. Dôraz sa totiž kládol aj na hmotnosť.

Lexus LC 500 Convertible – Veľká oslava leta

Veľkú úlohu na akustickom komforte má aj aktívne potláčanie hluku, resp. „čistenie“ hluku od zlých frekvencií. Systém nie je žiadnou novinkou, je založený na tom, že reproduktory vytvárajú frekvencie opačnej fázy, ako sú tie, o ktoré chceme hluk „očistiť“. Či už sú to špecifické tóny alebo hluk celkovo. Novinkou a zaujímavosťou je umiestnenie snímača hluku, na základe ktorého riadiaca jednotka vytvára frekvencie. V LC kupé je snímač v strope, ibaže kabriolet ho nemá – aspoň, keď je strecha zložená. V kabriolete LC 500 Convertible je snímač v hlavovej opierke vodiča. Keďže je bližšie k ušiam vodiča, elektronika dokáže potlačiť širší rozsah frekvencií a na hluk reagovať presnejšie. Komplikovaný algoritmus zabezpečuje, že systém pracuje efektívne pri rôznych polohách sedadla.

 

exluzívny testfotogalérialexus lc 500 cLexus LC 500 convertiblelexus lc500 cabrioLexus LC500 convertiblelexus slovenskorecenziatestvyskúšali sme
Komentáre (0)
Pridať komentár