BMW X6: Dravejší a s podsvietenou maskou

Nemecká automobilka BMW v polovici minulého roka predstavila novú tretiu generáciu modelu X6. Ten pred desiatimi rokmi spojil prvky klasického kupé s vlastnosťami Sports Activity Vehicle.

Inovovaný a o poznanie výraznejší model dostal ešte svalnatejší proporcie, výraznejšie aerodynamické prvky, väčšiu masku s možnosťami podsvietenia. Omladzovacou kúrou prešiel tiež interiér. Nové BMW X6 na dĺžku narástlo v porovnaní s predchádzajúcim modelom o 26 mm (na 4935 mm) a o 15 milimetrov na šírku na 2004 mm.

Výška vozidla je teraz o 6 milimetrov nižšia (1696 mm) a kombinuje dynamicky pretiahnuté tvary s extrémne výrazným vzhľadom, ktorý umocňuje o 44 milimetrov širší rozchod predných kolies na súčasných 1684 mm. Rázvor vozidla sa predĺžil o 42 mm na 2975 milimetrov a nové BMW X6 má v porovnaní s predchodcom tiež nižšie položené ťažisko, čo napomáha výnimočnej akčnosti a ovládateľnosti.

Interiér nového BMW X6 je zameraný výhradne na poskytovanie exkluzívnych a dynamických jazdných zážitkov. Jasné štruktúry prepožičali palubnej doske moderný a športový vzhľad. Design kokpitu, doplnený o nové usporiadanie, a design ovládacích prvkov predstavuje progresívnu reinterpretáciu orientácie na šoféra, ktorou sa BMW preslávilo. Nové BMW X6 je štandardne vybavené koženým čalúnením Vernasca.

-jj-, zdroj a foto: BMW

BMWBMW X6športové kupéSports Activity Vehicletretia generácia
Komentáre (0)
Pridať komentár