Ženeva 2020: Hyundai i20 – Nová generácia

Automobilka Hyundai potvrdila účasť na tohtoročnom ženevskom autosalóne, kde predstaví dlho očakávanú novú generáciu i20-ky.

Okrem tejto potešujúcej správy zverejnil Hyundai aj oficiálne skice novej i20-ky, ktoré do veľkej miery napovedajú, ako bude finálne auto vyzerať. Môžeme očakávať, že nový Hyundai i20 preberie mnoho dizajnových prvkov z väčšieho brata, modelu i30, ale aj novej i10-ky. Úlohu bude mať ťažkú – uspieť medzi silnou konkurenciou, ktorou je najmä Opel Corsa, Ford Fiesta, či Škoda Fabia. Nový agresívnejšie strihnutý dizajn Hyundaiu i20 sa bude snažiť hrať na emócie a my sme zvedaví, ako mu to bude dariť.

Žiadne technické údaje zatiaľ neboli oficiálne zverejnené, môžeme však očakávať, že nová i20-ka pôjde v šľapajach ostatných noviniek značky, od ktorých preberie pokročilé asistenčné systémy a moderné technológie, ktoré spríjemnia pobyt na palube. Z dôvodu neustále sa sprísňujúcich emisných noriem nie je vylúčené, že pod kapotou sa objaví aj elektrifikované pohonné ústrojenstvo. No, nechajme sa prekvapiť.

Otáznik stále visí nad športovou verziou i20 N, o ktorej Hyundai mlčí, stále nebola oficiálne vyvrátená ani potvrdená. V každom prípade, štandardné verzie novej i20-ky by sa mali dať objednať už v priebehu tohto roka. Už sa tešíme, keď si ich budeme môcť na vlastnej koži vyskúšať…

Zdroj – Autocar

Autor: Domino Parajka

HyudnaiHyundai i20nový Hyundai i20premiéra v ženeveženeva autosalón 2020
Komentáre (0)
Pridať komentár