Volkswagen Touareg ABT: Takmer 1000 Nm!

Vďaka softvérovej úprave môže mať Volkswagen Touareg výkon až 500 koní a krútiaci moment 970 Nm. Na takúto úpravu dostanete dokonca aj záruku!

ABT Sportsline je nemecký úpravca automobilov, ktorého snáď zvlášť predstavovať netreba. Chlapci z ABT sa špecializujú na úpravy áut z VW koncernu, a to nielen softvérové, ale aj hardvérové. Ich pozornosti neušiel Volkswagen Touareg aktuálnej generácie, ktorého výkonnostné parametre povýšili na zaujímavú úroveň.

Sériový Volkswagen Touareg má s 4.0 litrovým naftovým osemvalcom výkon 422 koní a krútiaci moment 900 Nm. Riadiaca jednotka upravená firmou ABT však z motora uvoľní až 500 koní a 970 Nm, čo je skutočne citeľný rozdiel. Vývojári ABT si naviac dávajú záležať na tom, aby úprava softvéru nijakým spôsobom negatívne nevplývala na životnosť komponentov. Samozrejme, úprava je dostupná aj pre ostatné motorické verzie Touaregu. Na každé upravené auto získate záruku 2 roky alebo 100 000 kilometrov.

Okrem upgradu výkonu si môžete dať upraviť aj riadiacu jednotku vzduchového pruženia. V najnižšom nastavení podvozku tak bude auto sedieť nižšie o 1,5 palca vpredu a 1,2 palca vzadu. Dokúpiť si môžete aj originálne ABT kolesá s priemerom 20 alebo 22 palcov. Myslím, že všetci sa zhodneme na tom, že v čiernej farbe vyzerá takto upravený Touareg doslova chrumkavo. Ako sa páči vám?

Zdroj a foto: ABT

Autor: Dominik Parajka

ABTchiptuning Volkswagen Touareg ABTVolkswagen Touareg. Volkswagen. Volkswagen Touareg ABTVWVW Touareg TDI tuning
Komentáre (0)
Pridať komentár