Frankfurt 2019: Bizarný Ramsmobile RM-X2

Na autosalónoch po celom svete nie je núdza nielen o klasické vozidlá, ale ani bizarné modely. Jeden z tejto kategórie nesie názov Ramsmobile RM-X2 a spôsobil malé zemetrasenie na nedávnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

Ramsmobile RM-X2 je nepriestrelný a okrem toho má vo svojej výbave napríklad aj vodné fajky. Vedenie bieloruskej automobilky, ktorá svoje stroje vyrába v americkom štáte Nové Mexiko, verí, že jej nový model RM-X2 sa vysporiada s tými najnáročnejšími a najnebezpečnejšími terénmi sveta. A to vrátane destinácií, kde sa homo-sapiens necíti bezpečne.

Tento SUV automobil bude dostupný v štyroch variantoch, ktoré sa budú od seba navzájom odlišovať výbavou. O presných špecifikáciách zatiaľ prebieha odborná diskusia, takže detailné informácie nie sú úplne presné. Ide však o vozidlá so špičkovými technológiami, bezpečnosťou a pohodlím.

Na výber budú dve rôzne motorizácie respektíve agregáty. Prvým z nich je 6,2-litrový V8 LT5 z dielne General Motors s výkonom až 999 koní (735 kW). Dieseloví nadšenci sa môžu tešiť na 6,6-litrový V8 Duramax. Špekuluje sa tiež o elektromotore, takže nie je vylúčené, že značka predstaví čoskoro aj hybridnú verziu.

Hoci automobil vyzerá veľmi robustne, môže sa pochváliť ultraľahkým telom z uhlíkových vlákien, ktoré zároveň ponúkajú nadpriemernú pevnosť. Na výber sú kolesá vo veľkostiach od 20 do 24 palcov, ozdobné neónové osvetlenie interiéru, teflónom potiahnutý podvozok a prúdový výfukový systém.

Okrem toho však bude k dispozícii aj tzv. „fajčiarsky balíček“, vďaka ktorému bude vozidlo vybavené niekoľkými elektronickými fajkami s hadičkami pri každej sedačke. Pri fajkách si budete môcť nastaviť aj teplotu dymu a ďalšie parametre. Vo vnútri potom nebude chýbať systém filtrácie vzduchu v prípade chemického útoku.

Cena tohoto modelu RM-X2 začína na „baťovskej“ čiastke 999.999 amerických dolárov (908.840 podľa kurzu NBS platného k 25.09. 2019), ktorá zdôrazňuje počet koní. Najvýkonnejšia verzia by mala stáť rovné 3 milióny amerických dolárov (2,726.530 eur).

 

-jj-

Autosalón Frankfurt 2019Frankfurt nad MohanomNemeckoRamsmobile RM-X2
Komentáre (0)
Pridať komentár