AMG na cesty uvádza CLA 35 4MATIC

Športová divízia automobilky Mercedes-Benz vytvára fajnové kúsky. Aktuálne zo svojej dielne na cesty vypustila nabrúsenú verziu novej generácie populárneho modelu CLA.

Mercede-AMG CLA 35 4MATIC sa stáva  najmladšou a na životný štýl orientovanou možnosťou pre vstup do sveta Mercedes-AMG.

Pod prednú kapotu dostala preplňovaný benzínový štvorvalec s objemom 2,0 litra, maximálnym výkonom 225 kW (306 k), najvyšším krútiacim momentom 400 Nm a variabilným pohonom 4×4 AMG Performance 4MATIC (pomocou elektromechanickej regulácie presúva krútiaci moment v rozpätí od náhonu na čisto predné kolesá až po rozdelenie 50:50 medzi prednú a zadnú nápravu). K agilnému a dynamickému charakteru vozidla prispieva aj dvojspojková prevodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7G.

V prípade záujmu môže vodič radiť páčkami pod volantom a pre čo najúčinnejší štart z miesta má k dispozícii aj sériovú funkciu PRETEKÁRSKY ŠTART (RACE START). Novinkou modelu CLA 35 4MATIC je program Dynamika AMG, ktorý rozširuje funkcie ESP® a krátkym zásahom bŕzd na zadnom vnútornom kolese vyvolá definovaný stáčavý moment okolo zvislej osi výsledkom čoho je spontánna a veľmi presná reakcia pri zatáčaní. Vozidlo ponúka možnosť nastavenia piatich jazdných režimov: Klzká vozovka, Komfort, Šport, Šport+ a Individuálny. Vďaka tomu sa citeľne menia jazdné vlastnosti vozidla od komfortných až po športové. Zabudovanej technike zodpovedajú dosahované parametre. Z pokoja na rýchlosť 100 km/h vyšprintuje za 4,9 sekundy, maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Výkonnému motoru a podvozku sekunduje vysokovýkonná brzdová sústava. Na prednej náprave sú použité novovyvinuté 4-piestikové pevné strmene monoblok a 350-milimetrové brzdové kotúče, na zadnej náprave 1-piestikové plávajúce strmene a 330-milimetrové brzdové kotúče. Čerešničkou na torte je výfukové potrubie s aktívnou klapkou, ktoré vytvára nezameniteľný zvuk vozidla.

Užívateľský zážitok umocňuje nové rozhranie MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ktoré privíta vodiča v štýlovo spracovanom interiéri. Do neho nastúpi cez bezrámové dvere a ocitne sa v prostredí, ktorému dominujú hodnotné materiály vrátane imitácie kože ARTICO v kombinácii s mikrovláknom DINAMICA. Nechýba ani možnosť voľby náladového osvetlenia spomedzi 64 farieb. Rozhranie MBUX sa dá ovládať hlasovo, pomocou dotykovej plochy na stredovom tuneli, dotykovými tlačidlami na volante ako aj v spolupráci s hlasovým asistenčným systémom, ktorý sa aktivuje heslom „Hey Mercedes“. Medzim možnosťami individuálneho nastavenia sa nachádza aj možnosť zvoliť si vzhľad prístrojovej dosky. Na výber sú štýly zobrazenia AMG: Klasický, Šport a Superšport.

Nový model Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC oslávi svoju svetovú premiéru 16. apríla 2019 na medzinárodnom autosalóne New York International Auto Show, začiatok predaja nasleduje 29. apríla 2019 a uvedenie na trh sa v západnej Európe začne v auguste 2019.

Peter Lacena, foto: archív

AMG SPEEDSHIFTCLA 35 4MATICMBUXMercedes AMGMercedes-AMG CLA
Komentáre (0)
Pridať komentár