DUEL: Máme prvého!

Bolo to napínavé. O víťazstve rozhodli desatiny sekundy.

Už druhýkrát sme sa v Centre bezpečnej jazdy pri Slovakia Ringu stretli s našimi čitateľmi, aby sme si to s nimi rozdali v jazde zručnosti s našim Hyundaiom Tucson. Súťažiacich sme opäť lovili z tých, ktorí správne odpovedali na otázku na našom facebooku. Účasť prisľúbili traja, no nakoniec došli iba dvaja, takže sme mali viac času na zábavu.

Prvý dorazil Imrich M., ktorý ako sa priznal, je skôr zástancom defenzívnej jazdy a rýchlostné limity na otvorených cestách neprekračuje. Jazdí radšej pár kilometrov pod limitom, než nad. Súťaž však bral ako výzvu a zábavu zároveň.  Pár minút za ním dorazil aj druhý účastník duelu, Martin M. Prišiel na krásnej Mazde MX-5 a už v úvodných rozhovoroch som sa dozvedel, že jazdí slalomy. Z toho mi bolo jasné, že súťaž bude tesná. Na Martinovi bolo vidieť, že má šikovné ruky a je patrične nabudený.

Po krátkom zoznámení sa s trasou sme vytiahli stopky a stanovil som referenčný čas. Ako prvý sa na tréningové kolo vydal Imrich. Šiel, takpovediac, s kľudom Angličana, už v prvej ostrej jazde sa však zlepšil o viac ako 17 sekúnd a v druhej z toho skresal ďalších takmer 5. Ani to však nestačilo na to, aby pokoril môj čas. K tomu, že ma neporazil však prispelo aj to, že strácal čas aj pri radení z D do R a späť do D, pretože doteraz nemal žiadne skúsenosti s automatom. Napínavejšia časť duelu sa však ešte len črtala. Pozíciu za volantom si nastavil Martin a s jasným cieľom vyrazil na tréningové kolo. Už v ňom nasadil vysokú latku, za mojim časom zaostal iba o necelé 4 sekundy. V oboch ďalších kolách sa mu darilo zrýchľovať a nakoniec ma aj porazil.

Po zhodnotení svojich výkonov pri príjemnej debate sme si ešte užili zábavu na trhacej plošine. Martin ju už kedysi absolvoval, ale pre Imricha to bola úplná neznáma. Absolvoval ju niekoľkokrát na našom Hyundai a potom aj na svojom vlastnom aute. Veď dôležité je poznať a vedieť ovládať svoje vlastné auto, nie cudzie. Spočiatku to bolo ako na hodinách tanca, ale Imrich postupne sa zlepšoval a darilo sa mu chytať šmyk. Aspoň v prípade trhnutia doprava. Trhnutia doľava spravidla nezvládal.

Obaja súťažiaci odišli z Centra bezpečnej jazdy s vecnými cenami od nás, dúfame, že aj s dobrými pocitmi, a Martin aj s tým, že si po dohode termínu bude môcť na víkend vyskúšať nášho Hyundaia Tucson. Fragmenty s jeho zážitkov vám prinesieme na našom facebooku, webe www.automagazin.sk aj v časopise.

Martin je prvý, kto nás porazil, chceš to nabudúce skúsiť ty? Sleduj náš Facebook, súťaž s nami a vyzvi ma nás súboj!

Text: Peter Varga, foto: autor

Auto magazínDuelHyundai Tucson
Komentáre (0)
Pridať komentár