Kia predstaví koncept elektrického vozidla

Kia je v oblasti zelených automobilov mimoriadne aktívna, po hybridnej technike prichádzajú na rad elektromobily. Jednej zaujímavý, zatiaľ však iba ako štúdiu, predstaví v Ženeve.

Koncept bol vytvorený v európskom dizajnérskom centre Kia vo Frankfurte. Dizajn prednej masky naznačuje smer vývoja dizajnu. Očakávať teda môžeme svalnaté línie s výrazne tvarovanými blatníkmi, zaujímavými prvkami sú svietiaci rám prednej masky a kamery namiesto spätných zrkadiel. Predstavy automobilky o dizajne automobilov budúcnosti teda zjavne smerujú k prepojeniu moderných technológií a emócií s nádychom retra, ktoré však nebudú pôsobiť chladne a excentricky.

„Automobilový dizajn je o chytení za srdce a o tom, že bije o niečo rýchlejšie. Veríme, že neexistuje absolútne žiaden dôvod, prečo by sa to malo zmeniť len preto, že auto je elektrické, “hovorí Gregory Guillaume, viceprezident dizajnu pre Kia Motors Europe.

“Predstavili sme dizajn elektrického auta, ktorý odpovedá nielen na obavy spotrebiteľov v oblasti dojazdu, výkonu, infraštruktúry dobíjania a jazdnej dynamiky, ale zároveň, ktoré vám spôsobí husiu kožu, keď sa naň pozrú a postaví im chĺpky na chrbte, keď sa na ňom odvezú” vysvetľuje Guillaume. “Preto je naša elektrická koncepcia navrhnutá tak, aby nielen zrýchlila váš pulz, ale aby tiež naznačila náš holistický a emocionálny prístup k elektrifikácii.”

Dodajme, že Kia už sériovo vyrába a predáva dva čisté elektromobily – Soul EV a Niro EV.

 

Kia (PL), foto: archív

Autosalón Ženeva 2019elektromobilitaKiaNiro EVSoul EV
Komentáre (0)
Pridať komentár