Začnite šetriť: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ak milujete kabriolety, elektromobily a luxus, začnite plniť prasiatko: Mercedes vizionárskou štúdiou Mercedes-Maybach 6 Cabriolet predstavuje elektromobilitu v nových dimenziách!

Na summite najlepších klasických automobilov v Kalifornii v Pebble Beach automobilka Mercedes-Benz predstavila tento rok niečo nevídané: The Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet so zmyselným a emocionálnym dizajnom a inovatívnou koncepciou technického riešenia luxusnej budúcnosti. Okázalý kabriolet interpretuje klasické princípy emocionálneho návrhu a kombinuje inteligentnú krásu klasických estetických proporcií v zmyselnej jasnosti.

     

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet s nápadne dlhou kapotou má futuristický interiér a výrazne emotívny dizajn karosérie, ktorého ústredným motívom je všadeprítomný luxus.
Maybach 6 vo verzii kabriolet priamo nadväzuje na majestátne kupé predstavené presne pred rokom na podujatí Pebble Beach Concours d’Elegance.

   

Kabriolet je dĺhý až 5 700 mm, široký 2 100 a vysoký 1 340 mm, teda kopíruje rozmery minuloročného kupé a jedine na výške pridáva dva milimetre naviac. Ide teda o prakticky totožný kus, avšak s plátenou strechou a plne elektrifikovaným pohonom.

   

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je navrhnutý výlučne ako elektromobil, pričom výkon celého pohonného systému dosahuje famóznych 550 kW (750 koní). Z nuly na rýchlosť 100 km/h vystrelí za menej ako štyri sekundy a podľa metodiky NEDC prejde na jediné nabitie až 500 kilometrov. Zrýchlenie z pokoja na 100 km trvá menej ako 4 sekundy, maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Batérie umiestnené v podlahe by mali umožňovať dojazd vyše 500 km. Okrem toho spoločnosť Mercedes vyvinula ultra rýchlu dobíjaciu stanicu, ktorá má dodávať energiu na ďalších 100 km počas piatich minút. Novo navrhnuté 24-palcové disky z ľahkej zliatiny majú centrálny zamykací systém.

V kabíne sa vozidlo môže pochváliť snehovo bielym koženým čalúnením, ku ktorému spoločnosť vyrába ružové zlaté alebo drevené dekorácie zdobené hliníkovými prvkami. Hoci všetko funguje klasickým spôsobom, neboli vynechané moderné technológie.

Cieľovou skupinou sú zákazníci, ktorí oceňujú dokonalý luxus, perfektnú manufaktúrnu kvalitu a výnimočné vybavenie.

Daimler (šr)

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet
Komentáre (0)
Pridať komentár