Aston Martin Vulcan je najrýchlejším modelom automobilky

Športiak Aston Martin Vulcan je najvýkonnejší model britskej automobilky, ktorý bol doteraz vyrobený. Tento automobil predstavuje skutočné pretekárske náčinie s prvkami luxusného superšportu.

 

V dnešnej dobe ide väčšina výrobcov hyperautomobilov do preplňovaných motorov, avšak posledný model Aston Martin Vulcan má 800 koní z atmosférického V12 motoru s objemom 7 litrov. Celý monokok a telo je vyrobené z uhlíkových vlákien, takže o nízkou hmotnosť nebude núdza.

 

Čo urobí 800 koní s ľahkou váhou je jasné, zažijete brutálne preťaženie pri akomkoľvek zošliapnutí plynového pedálu. „Ukočírovať“ toto auto rozhodne nie je len tak. A preto sa každý budúci vlastník vozu podrobí intenzívnemu výcviku.

 

Ten povedie Darren Turner britský pretekár kategórie Le-Mans. Budúci majitelia tak budú postupne získavať skúsenosti pri tréningu vo vozoch Aston Martin V12 Vantage S, One-77 a pretekárskom špeciáli Vantage GT4. Až potom Vám bude automobil odovzdaný.

 

Na podvozku nájdeme masívne pretekárske brzdové strmene Brembo s karbónovo-keramickými kotúčmi, LSD diferenciál, výstuhy podvozku od firmy Multimatic a dynamické nastaviteľné tlmiče s pretlakovými nádobkami.

 

O prenos výkonu na cestu sa postará pretekárska šesťstupňová sekvenčná prevodovka od firmy Xtrac a pneumatiky Michelin s rozmermi 345/30/19. Ak si chcete Vulcan kúpiť len ako hračku na okruhy alebo profesionálne preteky, pokojne môžete. Automobil totiž spĺňa všetky predpisy FIA. Pre celý svet sa však z tohto modelu vyrobí len 24 kusov.

-jj-

Aston MartinAston Martin Vulcan
Komentáre (0)
Pridať komentár