Nové Bentley Continental Supersports je najrýchlejší štvorsedadlový voz na svete

Spoločnosť Bentley Motors pripravila pre rok 2017 skutočnú lahôdku pre motoristických fanúšikov. Nové Bentley Continental Supersports je totiž doteraz najrýchlejší a najsilnejší vyrábaný model s výkonom 514 kW (700 koní) a krútiacim momentom 1017 Nm.

 

Model Supersports posúva fenomenálny výkon, ovládateľnosť a rýchlosť vozov prvej generácie na novou úroveň. Je to superšportový voz už podľa dizajnu vďaka odvážnemu štýlu karosérie; obsahuje akcenty z uhlíkových vlákien v prednej aj zadnej časti a veľký zadný spoiler z uhlíkových vlákien. Interiér ponúka úžasný design inšpirovaný pretekmi s jedinečnými šachovnicovými doskami z uhlíkových vlákien na prístrojovom paneli a úplne novou trojtonovou farebnú kombináciu. Vďaka technológii prenášania momentu brzdami vyvinuté divíziou Bentley Motorsport ide tiež o najvýkonnejší automobil Bentley všetkých čias. A vyrobených bude len veľmi obmedzené množstvo týchto vozov.

 

Maximálna rýchlosť 336 km/h a zrýchlenie 0-100 km/h za 3,5 sekundy robí z nového modelu Continental Supersports najrýchlejší a najvýkonnejší luxusný štvormiestny automobil. Obdobne platí, že jeho súrodenec so zaťahovacou strechou, Continental Supersports Convertible je najrýchlejší štvormiestny kabriolet na svete, ktorý zrýchli z pokoja na stovku za 3,9 sekundy a zastaví sa až na maximálnej rýchlosti 330 km/h.

 

Jeho výkonu odpovedá aj jeho ovládateľnosť. Prenášanie momentu v spojení so zníženou neodpruženou hmotnosťou zvyšujú reaktivitu v zákrutách a zaručujú jazdu skutočne zameranú na výkon. Tento dynamický systém brzdí jednotlivé predné a zadné kolesá počas zrýchľovania v zákrutách tak, aby sa zvýšila výkonnosť. Má tiež na mieru nastavenú kontrolu stability s menej rušivou kalibráciou, ktorá zaisťuje presnejšiu odozvu podvozku. To všetko sa spája so zadným rozdelením krútiaceho momentu systému stáleho pohonu všetkých kolies, ktorý vysiela 60 % výkonu motora na zadné kolesá, a zvyšuje tak ovládateľnosť a akčnosť.

 

Karoséria sa vyznačuje novým a odvážnym designem predného a zadného nárazníku s akcentmi z uhlíkových vlákien, pričom výrazné vstupy nasávania z uhlíkových vláken na kapote, bočné ochranné prvky a zadný spoiler ešte viac zvýrazňujú štýl supervozu a zároveň prispievajú k aerodynamickosti auta. Kompletne čierne prvky pri chladiči, svetlometoch, oknách, zadnom nárazníku a vložkách pri páčkach na dverách vozu majú agresívny vzhľad rovnako ako čierne zakončenia výfukovej trubice a vetracích otvorov na bokoch. Usadnutý vzhľad doplňujú 21” ľahké športové kolesá s čiernymi a lesklými prvky a leštená čierna predná mriežka chladiča, ktorá je po prvý raz dodávaná u tejto generácie vozov Continental s motorom W12.

 

Nový model Continental Supersports Convertible ponúka luxus a rafinovanosť kupé, ale po stlačení tlačítka sa zmení na odkrytý cestovný voz, za ktorým sa každý otočí. Viacvrstvová strecha zaručuje vysokou úroveň prepracovanosti a zvukovej izolácie. Po náročných testoch vo všetkých podmienkach od -30 °C do +50 °C alebo viac odolá aj monzúnovému dažďu a zachováva pohodlnou hrejivosť bez prievanu aj v najchladnejších dňoch roka. Súčasťou výbavy je aj ohrievací prvok na krk, vďaka nemu je lákavé prevezenie so stiahnutou strechou aj v chladnejších dňoch na jar a na jeseň.

 

V interiéri modelu Supersports vás privítá výkonný športový design. Tón udávajú šachovnicové dosky na prístrojovom paneli z uhlíkových vlákien, značka Supersports na strane u spolujazdca aj na nástupných prvkoch. Vôbec po prvý raz je v ponuke trojtonový interiér u tejto generácie vozov Continental. Môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných koží a pre maximálny športový vzhľad môžete voliť aj perforovanú čiernu kožu Alcantara. Emblémy Supersports sú vyšité na operkách hlavy, pričom nový diamantový dizajn stehov vo stredných a bočných paneloch sedadiel posilňujú výrazný vzhľad ešte viac. Jedinečný volant a riadiaca páka modelu Supersports doplňujú dokonalé detaily spracovania.

-jj-

BentleyBentley Continental Supersports
Komentáre (0)
Pridať komentár