Paríž 2016: Mercedes stavia na ekológiu

Mercedes-Benz Cars na Paris Motor Show 2016: elektromobilita v centre pozornosti.

Mercedes-Benz Cars na sa na tohtoročnom autosalóne v Paríži zameriava na digitálne a elektrické zmeny: svetovú premiéru oslávia elektrické verzie nového smart fortwo, smart fortwo cabrio a prvýkrát aj Smart Forfour. Svetovú premiéru oslávi a show car Mercedes-Benz, ktorý poskytne konkrétny výhľad na úplne novú generáciu vozidiel na batériovo-elektrický pohon. Prvý raz sa predstaví nový člen rodiny Triedy E: modelový rad doplní, verzia orientovaná na  životný štýl E-Class All-Terrain.

Celkovo možno povedať, že Mercedes-Benz Cars predstaví v Paríži okolo 30 vozidiel, vrátane niekoľkých svetových premiérach.

Nový Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe spája športový a elegantný dizajn s puncom bynikajúcich jazdných výkonov a výhody SUV vzhľadom na miesta na sedenie, vnútornú flexibilitu a trakčné terénne aplikácie. Trojlitový V6 biturbo motor má výkon 270 kW (367 k), automatická  9G-TRONIC prevodovka dosiahne rýchlejšie radenie a zadný pohon AMG Performance 4MATIC tvoria základ pre mimoriadne agilnú jazdu. Na druhej strane, GLC 43 4MATIC kupé tiež umožňuje príležitostné exkurzie do terénu: svetlá výška môže byť zvýšená stlačením tlačidla, a pneumatické ovládanie úrovne vždy zaisťuje konštantnú svetlú výšku.

Ďalším vrcholom je vízia Mercedes M aybach 6, ktorý má svoju výstavnú premiéru v Paríži. Je koncipovaná s 2 + 2 sedadlami a pripomína slávne časy modelu Aero kupé a prenesie túto tradíciu s istotou do budúcnosti. Kupé interpretuje klasické emocionálne konštrukčné princípy  extrémnym spôsobom. Takmer šesť metrov dlhý Vision Mercedes-Maybach 6 je koncipovaný ako auto na elektrický pohon. Výkon pohonu je 550 kW (750 koní). Batérie umožňujú prejsť viac ako 500 kilometrov podľa NEDC.

MB (šr)

MercedesParíž
Komentáre (0)
Pridať komentár