Mercedes-AMG E 43 4MATIC kombi príde pod Vianočný stromček

Mercedes začne svoje poriadne nabrúsené kombi, AMG E 43 4MATIC, predávať už v  decembri 2016. Fanúšikovia rýchlych automobilov s hviezdou v znaku tak budú mať zaujímavý zaver roka.

Výrazný dizajn exteriéru a športovejší interiér zdôrazňujú príslušnosť auta k rodine AMG. To je to, čo vás zaujme na prvý pohľad. Ak ale auto nesie prívlastok AMG, tak to znamená oveľa, oveľa viac. Na mysli samozrejme máme rýchlosť, agilnosť a špičkové jazdné vlastnosti. O pohon novinky sa stará benzínový trojliter V6 s maximálnym výkonom 295 kW (401 k) a maximálnym krútiacim momentom 520 Nm. Motor sa môže pochváliť  dvoma väčšími turbodúchadlami, zvýšeným plniacim tlakom (1,1 bar) ako aj špecifickými softvérovými naladením automatickej prevodovky 9G TRONIC s kratšími časmi preradenia a tiež pohonu všetkých kolies AMG Performance 4MATIC s dôrazom na zadnú nápravu (dostáva až 69 % hnacej sily). Športovo naladený podvozok je pre modely AMG  samozrejmosťou.

    

„Prostredníctvom našich nových modelov konštrukčného radu 43 sme v uplynulých  mesiacoch výrazne rozvinuli našu ponuku pre zákazníkov, ktorí sa orientujú na výkon, čím sme vytvorili množstvo nových príležitostí na vstup do sveta značky Mercedes-AMG. Nový model E 43 4MATIC kombi dopĺňa toto rozsiahle portfólio o mimoriadne všestrannú alternatívu vhodnú pre podnikanie aj voľný čas,“ objasňuje Tobias Moers, predseda predstavenstva spoločnosti Mercedes-AMG.

Nový model E 43 4MATIC kombi zvládne šprint z 0 na 100 km/h na úrovni športového vozidla za 4,7 sekundy, maximálnu rýchlosť má elektronicky ohraničenú na 250 km/h. Normovaná spotreba paliva zodpovedá charakteru auta, v kombinovanej prevádzke si tento rýchlik z nádrže odpije 8,4 l benzínu na 100 km.

Možnosti individualineho nastavenia vozidla pri AMG E 43 4MATIC kombi rozširujú jazdné programy DYNAMIC SELECT: Eco, Comfort, Sport, Sport Plus a Individual podľa ktorých sa upravia dôležité parametre ako reakcia motora, prevodovky, podvozka a riadenia. Nezávisle od jazdných programov DYNAMIC SELECT môže vodič prejsť priamo do manuálneho režimu stlačením tlačidla M. V tomto režime na radenie prevodových stupňov slúžia výlučne radiace páčky na volante. Podľa potreby je možné osobitne zvoliť aj úrovne nastavenia podvozka.

Športový charakter modelu zvýrazňujú aj prvky výbavy dodávané na želanie: od sedadiel AMG Performance so zvýšenou bočnou oporou cez čalúnenie v koži napa, prvky z uhlíkových vlákien v interiéri aj exteriéri až po zliatinové disky kolies s priemerom 20 palcov v špeciálnom dvojfarebnom vyhotovení.

 

MB (šr)

AMG E43 4MATICAMG PerformanceMercedes AMG
Komentáre (0)
Pridať komentár