Budúcu generáciu Nissanu Juke budú vyrábať v Európe

Nissan sa snaží presadiť na európskom trhu modelmi, ktoré na starom kontinente vyvíja a tiež vyrába. Pre automobilku sa tým znížia náklady na výrobu. Nissan oznámil, že budúca generáciu modelu Juke bude tento trend nasledovať.

Prvý Nissan Juke predstavili pred 5 rokmi. Nissan však už dnes prezradil, že budúcu generáciu, ktorá bude určená a dizajnérsky orientovaná na európskych zákazníkov, začnú vyrábať na starom kontinente.

Automobilka si na výrobu novej generácie Juke vybrala anglickú továreň Sunderland, ktorá bola niekoľkokrát ocenená za ohľaduplnosť k životnému prostrediu. Nissan oznámil, že do novej továrne zainvestuje viac ako 100 miliónov libier.

S novinkou chce Nissan preraziť medzi crossovermi a stať sa jednotkou v tomto segmente. V továrni Sunderland už automobilka od roku 2013 vyrába model Qashqai. Do roku 2020 plánujú zamestnávať až 34 000 zamestnancov.

Nová generácia Nissanu Juke bude podľa automobilky prevratná. Oznámenie o výrobe v Sunderlande dáva istotu zamestnancom a manažérom v tejto továrni, že neprídu o prácu ani po roku 2020. Nissan týmto krokom tiež podporí automobilový priemysel vo Veľkej Británii.

Britský minister sa v tejto súvislosti vyjadril o “skvelej správe” a poukázal na výhody zníženia nezamestnanosti v regióne, kde je továreň umiestnená. Model Juke je pre automobilku veľmi dôležitým modelom v Európe. Na tomto trhu je to druhý najpredávanejší automobil Nissan.

Úspešné predaje dokázali zvýšiť výrobu automobilov v Sunderlande až na 500 000 kusov ročne počas posledných troch rokov. Približne 80 % produkcie anglickej továrne vyvážajú do 130 krajín sveta. V Sunderlande vyrábajú aj model Note, elektrický Leaf a koncom roka začnú s výrobou Infinity Q30.

MM, Nissan

JukeNissanVeľká Británia
Komentáre (0)
Pridať komentár