Modernizovaný Seat Alhambra

Po nedávnej modernizácii Volkswagena Sharan prichádza s omladeným dizajnom aj jeho španielska sesternica Alhambra. Seat pripravil miernu modifikáciu exteriéru s novými prvkami výbavy a motorizáciami.

S novými motormi TSI a TDI bude Alhambra až o 10 % úspornejšia voči predchodcovi. V roku 2014 zaznamenal model rekordné predaje, ktoré automobilka s modernizovanou verziou v tomto roku plánuje prekonať.

Zmenený model prichádza s novou generáciou zábavných systémov Seat Easy Connect. Medzi ne patrí displej s vysokým rozlíšením alebo najnovší procesor pre rýchlejšie vypočítanie trasy. Dotykový displej má tak po novom uhlopriečku až 6,3 palca.

Funkcia Mirror Link umožní spárovať telefóny a zobraziť zrkadlový obraz z displeja telefónu na palubnom displeji. Španielska automobilka sa dohodla na vývoji najnovších aplikácii so spoločnosťou Samsung.

Pod prednou kapotou došlo k niekoľkým zmenám. Zážihové motorizácie TSI ponúknu výkon 110 kW (150 k) a 162 kW (220 k). Motory TDI sú v ponuke v 3 výkonových verziách. Najslabšia pohonná jednotka má 85 kW (115 k), po nej nasleduje verzia so 110 kW (150 k) a najsilnejšia ponúkne 135 kW (184 k).

Verzia TDI s výkonom 110 kW (150 k) bude k dispozícii tiež s pohonom všetkých kolies. S výnimkou najslabšieho vznetového motora sú všetky dostupné s automatickou prevodovkou DSG. Najsilnejšia zážihová verzia ju má v sériovej výbave.

V štandardnej výbave bude multikolízna brzda, ktorá po nehode zabráni samovoľnému pohybu vozidla. V tomto prípade tak zablokuje všetky kolesá a automobil nemôže prejsť do protismeru a naraziť do protiidúceho vozidla.

Asistent diaľkových svetiel osvetlí vozovku bez oslnenia iných účastníkov cestnej premávky. Systém na rozpoznávanie dopravných značiek upozorní na prekročenie aktuálne povolenej rýchlosti. Pre lepší komfort budú v ponuke tiež masážne sedadlá.

Univerzálna Alhambra ponúkne v základe batožinový priestor s maximálnym objemom 2 430 l (po sklopení druhého a tretieho radu sedadiel). Systém ukladacích boxov umožní prepravovať malé predmety v batožinovom priestore. Voliteľná panoramatická strecha presvetlí celý interiér.

MM, Seat

AlhambraSeat
Komentáre (0)
Pridať komentár