Najväčšie stretnutie priaznivcov Citroëna 2CV

Priaznivci Citroënu 2CV sú na celom svete. V každej krajine majú tieto historické modely svojich oficiálnych zástupcov. Na prelome júla a augusta plánuje automobilka najväčšie stretnutie historických „kačíc“ v susednom Poľsku.

Citroën s modelom 2CV prišiel na trh v období, keď boli cesty rozbité, kúpna sila zákazníkov nízka a továrne zničené. Úspech na seba nenechal dlho čakať a automobilka predala spolu viac ako 5 miliónov kusov 2CV.

V poradí 21. oficiálne stretnutie majiteľov 2CV bude od 28. júla do 2. augusta v poľskej Toruni. Prvé oficiálne stretnutie majiteľov „kačíc“ bolo už v roku 1975. Tento rok organizátori očakávajú účasť 7 000 automobilov a viac ako 20 000 účastníkov.

Doteraz najväčšie stretnutia s vyše 20 000 účastníkmi bolo v roku 2011 vo Francúzsku a 2013 v Španielsku. Preto sa predpokladá prekonanie rekordu v počte vozidiel a tiež v počte účastníkov.

Majitelia, ale aj návštevníci budú môcť obdivovať niekoľko rôznych modelov, z ktorých bolo vyrobených viac ako 5 miliónov kusov. Citroën 2CV schádzal z výrobných liniek dlhých 42 rokov a aj v súčasnosti oslovuje mladých aj starých.

Na podujatí predstaví automobilka tiež niekoľko špeciálnych modelov a originálnych fotografií. Účastníci, ktorí prídu na podujatie na vlastnom 2CV, budú môcť pokračovať na dvojdňovú rally pripravenú práve pre majiteľov týchto vozidiel. Vodiči budú v jej priebehu objavovať poklady Baltského mora.

MM, Citroën

2CVCitroën
Komentáre (0)
Pridať komentár