Nissan Juke-R 2.0

Prednedávnom sme písali o novom Nissane Juke-R Nismo. Na akcii v anglickom Goodwoode uverejnili zástupcovia automobilky spolu s funkčným automobilom ďalšie informácie.

Festival rýchlosti v anglickom Goodwoode, ktorý prebiehal od 26. do 28. júna každoročne priláka veľký počet výstavných premiér. Nissan nebol výnimkou a predstavil naozajstný športový automobil s vysokovýkonným motorom.

Crossover je u nás známy svojim jedinečným vzhľadom. Vysoký výkon je skôr doménou superšportu Nissan GT-R. Automobilka však spojila dva odlišné modely a pod kapotu Juke R 2.0 implementovala vidlicový šesťvalec z modelu GT-R Nismo.

Prvý Juke R predstavili už v roku 2011. Nissan zakomponoval do tela crossoveru výkonný motor, ktorý dokázal „potrápiť“ nejeden hothatch. Novinka prichádza s miernou modernizáciou a motorizáciou z modelu GT-R Nismo.

Na pohon tak bude slúžiť vidlicový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,8 litra a maximálnym výkonom 480 kW (600 k). Modernizovaný Juke z roku 2014 vo verzii R 2.0 bude lakovaný do typickej matnej čiernej farby.

Verzia Juke R 2.0 prichádza v čase, keď bude Nissan oslavovať 5 rokov od uvedenia Juke na trh. Automobilka už celosvetovo predala viac ako 600 000 kusov modelov Juke. Toto číslo je dôkazom o silnom postavení automobilky v kategórii crossoverov.

Nový tvar majú denné svetlá z LED a zadné koncové svetlá LED. Nová mriežka chladiča má motív písmena V. Konštruktéri museli prepracovať elektroinštaláciu vedúcu k predným a zadným svetlometom.

Zmenou prešiel tiež predný a zadný nárazník. V prednej časti sú takmer dvojnásobne chladiace otvory pre chladiaci vzduch voči predchodcovi. Predný nárazník je vyrobený z karbónového vlákna. Zadný nárazník bude mať nové obloženie výfuku z vysokoteplotného karbónu.

Rozšírenie podbehov predných a zadných blatníkov je z karbónových dielov. Nový tvar dostali tiež bočné prahy. Predná kapota má nelakované karbónové prieduchy na chladenie motora. Kolesá sú lakované do matnej čiernej farby.

MM, Nissan

Juke R 2.0Nissan
Komentáre (0)
Pridať komentár