Citroën oslavuje v továrni Sevelnorde

Továreň koncernu PSA vo francúzskom Sevelnord oslavuje významnú udalosť. Na konci júna tu zišiel z výrobnej linky automobil s poradovým číslom 2 500 000. Jubilejné vozidlo bol Citroën Jumpy.

Jumpy je mimoriadne obľúbený obzvlášť v domácom Francúzsku. Za posledných 5 rokov dodala automobilka 25 000 kusov Jumpy len francúzskej pošte. Citroën v priebehu dvoch rokov plánuje dodať ďalších 1 200 vozidiel Jumpy spoločnosti Vehiposte.

Tieto spolupráce ilustrujú schopnosť automobilky Citroën prispôsobiť sa potrebám zákazníka. Špeciálne Jumpy upravovali pre francúzsku poštu priamo v továrni. Presklené automobily umožnia ľahšie odovzdávanie balíkov.

Upravené vozidlá majú špeciálne sedadlá, ktoré spĺňajú požiadavky na ergonómiu. Dôležitým bodom je odolnosť materiálu z dôvodu častého nastupovania a vystupovania vodiča. Modifikované automobily Jumpy majú obmedzenú maximálnu rýchlosť na 110 km/h a integrovaný mód na ekonomickú jazdu.

Citroën Jumpy sa začal v prvej generácii vyrábať v roku 1995. Odvtedy už Citroën dodal viac ako 530 000 kusov prvej aj druhej generácie Jumpyho. Spoločnosť Vehiposte si vybrala model Jumpy pre modulárnu konštrukciu, pohodlie na palube a jazdné vlastnosti.

Automobil sa výnimočne hodí do služieb pošty. Kapacita nákladového priestoru môže byť až 7 m3. Zadné dvere sa môžu otvoriť do uhlu 180 °. Od začiatku roka do konca mája 2015 registruje Citroën viac ako 3 500 objednaných automobilov Jumpy.

MM, Citroën

CitroënJumpy
Komentáre (0)
Pridať komentár