Lexus LF-C2 koncept

Lexus predstavil na autosalóne v Los Angels nový štvorsedadlový roadster. Podľa automobilky ide o luxusnejšie orientovaný automobil, ktorý má zaujať na hlavnom trhu v USA.

Štúdia LF-C2 je automobilom absolútne bez strechy. Nemá k dispozícii žiaden druh hornej ochrany kabíny. Ide o otvorený automobil, v ktorom bude vodič neustále cítiť vietor vo vlasoch. Zárukou mimoriadneho zážitku za volantom je tradičný športový podvozok.

Vonkajší vzhľad je ovplyvnený tým, ako dokážu jednotlivé povrchové tvary odrážať farbu. S rôznymi hranami a zakriveniami odráža automobil za rôznych svetelných podmienok na každú stranu inú štruktúru farby.

Vonkajší lak tvorí viacero vrstiev. Prvá je bežný základ, nasleduje strieborná. Na ňu sa aplikuje svetlo žltá, cez ktorú  strieborná presvitá a vytvára briliantový efekt. Na ňu je nanesený posledný odtieň.

Predná čsť štúdie preberá črty súčasných vozidiel Lexus. Veľká maska chladiča so zalomením je jedným z nich. Dizajn podčiarkujú denné LED svetlá pod hlavnými svetlometmi v tvare písmena L.

Mále otvory v bočnom prahu vedú vzduch k zadným brzdám a von cez zadný difúzor. Koncept LF-C2 má vzadu štyri koncovky výfuku s chrómovým povrchom a nový zadný difúzor. Automobil stojí na päťlúčových diskoch s priemerom 20 palcov.

Stredná časť palubnej dosky pokračuje cez celý interiér až k zadnej časti automobilu. V strede palubnej dosky je centrálny monitor s ovládaním cez Touchpad. Medzi centrálnymi vetracími otvormi sú analógové hodiny. Kožený volant má malý priemer pre ľahké manévrovanie.

Sedadlá sú čalúnené bielo-šedou mäkkou kožou. Pod celou dĺžkou okien sú umiestnené LED svetlá pre jemné osvetlenie interiéru. Lexus neuverejnil bližšie technické údaje. Známe sú len rozmery vozidla. Dĺžka automobilu je 4 715 mm, šírka 1 840 mm a výška 1 385 mm.

MM, Lexus

LexusLF-C2
Komentáre (0)
Pridať komentár