Klasické škodovky nadchli čínske publikum

Desiatky tisíc ľudí sledovali prvý ročník Top City Classic Rally China’. Fanúšikovia boli nadšení vystúpením historických vozidiel automobilky Škoda.

Klasické vozy Škoda Felicia a Laurin & Klement 300 v okolí Pekingu zvíťazili vo svojich kategóriách a v najlepšom svetle sa ukázali aj pri súťaži v okolí Šanghaja.

Účasť na ‚Top City Classic Rally China’ bola prvým vystúpením českej značky na čínskej veterán-rally. Na štart sa postavil kabriolet Škoda Felicia z roku 1961 a vozidlo Laurin & Klement 300 z roku 1923. L&K 300 bol najstarším účastníkom na štartovej listine. Obe historické automobily v okolí Pekingu zvíťazili vo svojích triedach. V druhej časti rally v regióne Šanghaj sa opäť predviedli v špičkovej forme. Škoda Felicia skončila na druhom mieste celkového hodnotenia. Prvý deň rally dokonce viedla.

‚Top City Classic Rally China’ zahrňovala dve jazdy pravidelnosti a spoľahlivosti v regiónoch v okolí Pekingu a Šanghaja. Prvá dvojdenná jazda viedla z čínskeho hlavného mesta Peking po 530 kilometrov dlhej trase severozápadným smerom až do obľúbeného lyžiarskeho strediska Čung-li. Pri záverečnej jazde mala trasa dĺžku 581 kilometrov zo Šanghaja juhozápadným smerom až do mesta Čchien-tao-chu-čen. Účastníci videli jedinečné prírodné scenérie, medzi nimi aj nádherné ‚Jazero tisíc ostrovov’, obrovskú priehradu s rozlohou 573 km2.

Čína je pre značku ŠKODA a najsilnejším trhom. Vlani putovalo 227 000 škodoviek k zákazníkom v Ríši stredu, išlo zhruba o štvrtinu celosvetovo predaných áut značky ŠKODA. Český výrobca je na čínskom trhu prítomný od roku 2007. Odvtedy dodal zákazníkom v Číne viac než 1,2 miliónov vozidiel. Počas prvých osem mesiacov tohto roku vzrástli počty dodaných automobilov ŠKODA zákazníkom v Číne o 10,3 percenta na 173 400 vozidiel.

Zdroj: ŠKODA AUTO (šr)

ČínaŠkodaveterány
Komentáre (0)
Pridať komentár