Audi predstavilo pretekársku verziu TT

Pre fanúšikov motoršportu je to skvelá správa: Audi predstavilo pretekársku verziu modelu TT. Zúčastní sa na seriáli prestížnych pretekov DTM.

Automobil odjazdí v sezóne 2015 v Nemecku 6 pretekov v sérii DTM a 2 preteky v sérii Audi TT Sport Cup. Ide o novú sériu pretekov, ktorá bude od budúceho roka novou disciplínou pre vozidlá Audi.

O pohon nového vozidla sa postará dvojlitrový štvorvalec TFSI s výkonom 228 kW (310 k). Pohonná jednotka dokáže krátkodobo zvýšiť výkon o 22 kW (30 k). Výhodou novinky je nízka pohotovostná hmotnosť, na úrovni 1 125 kg.

Audi pošle na okruhy 24 automobilov pre sériu Audi TT Sport Cup. Kokpity automobilov sa budú môcť meniť, 18 bude špeciálne určených pre stálych jazdcov a 6 bude prispôsobiteľných pre iných.

Výber nových jazdcov sa podľa Audi uskutoční po celom svete. Ich trénerom bude skúsený pretekár Markus Winkelhock, bývalý jazdec Audi DTM a víťaz tohtoročného ročníka 24-hodinových pretekov v Nürburgringu a Spa.

Hlavnou výhodou nového modelu bude jeho nízka pohotovostná hmotnosť. Karoséria je kombináciou ocele a hliníka a poskytuje ideálny základ pre automobil tejto kategórie. Motor TFSI a 6-stupňová prevodovka S-Tronic absolvovali voči sériovým verziám len mierne zmeny .

Elektronický aktívny diferenciál je možné nastaviť z kabíny a poskytuje optimálnu trakciu na prednej náprave. Víťaz Audi TT Sport Cup získa v programe GT3 športový automobil Audi. Výhodou je tiež možná účasť na podujatiach DTM alebo WEC.

MM, Audi

AudiTT Sport Cup
Komentáre (0)
Pridať komentár