Začiatok predaja Audi A3 Sportback e-tron

Automobilka Audi pripravila svoj úplne prvý plug-in hybrid. Ide o model A3 Sportback e-tron. Na európskom trhu je už k dispozícii.

105 predajcov Audi v Nemecku a 410 v Európe už môže objednať novinku od výrobcu. Prvé automobily však zákazníkom dodajú až na začiatkom zimy. Pre automobilku je novinka dôležitým krokom k udržateľnej individuálnej mobilite.

Audi A3 Sportback e-tron kombinuje benzínový motor 1,4 TFSI s elektromotorom. Spoločný výkon systému je 150 kW (204 k). Podľa normy NEDC pre plug-in hybridy má e-tron priemernú spotrebu len 1,5 l/100km. Táto hodnota platí pre prvých 100 km, na začiatku ktorých sú batérie plne nabité z elektrickej siete.

Emisie CO2 vtedy dosiahnu 35 g CO2/km. V elektrickom režime prejde automobil 50 km. Kombinovaný dojazd umožňuje prejsť vzdialenosť vyše 900 km. Plug-in hybrid tak pridáva ďalšiu možnosť pohonu automobilov budúcnosti.

Približne 300 nemeckých technikov zameraných na vysoké napätie a servisných poradcov Audi absolvovalo  v servisnom stredisku technické školenie venované elektrickému systému vo vozidle. Každý predajca modelu e-tron bude mať k dispozícii nabíjaciu stanicu.

Audi A3 Sportback e-tron však môže majiteľ nabiť aj z rôznych iných nabíjacích staníc, napríklad v nákupných centrách. V Nemecku však Audi ponúkne aj inštalačné služby, pri ktorých technici skontrolujú domácu sieť. Potom si zákazníci môžu pripojiť nabíjaciu stanicu a ich domáca elektrická sústava bude chránená pred nadmerným odberom.

S Audi A3 Sportback e-tron sa bude dať jazdiť v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku v elektrickom režime absolútne bez emisií. Nabíjacie stanice tam budú zásobované výlučne elektrinou z vodných elektrární.

Pri príležitosti uvedenia novinky na trh doplní Audi model o takzvaný e-tron paket. Na nemeckom trhu bude zahŕňať nabíjací kábel, kábel pre nabíjanie z verejných nabíjačiek, navigačný systém MMI  a systém Audi connect.

MM, Audi

A3 Sportback e-tronAudi
Komentáre (0)
Pridať komentár