Opel Meriva s novým dieselom

Meriva je kompaktné MPV, vhodné predovšetkým pre rodiny. Opel prezentuje tento model aj ako úsporné vozidlo. Preto preň nedávno predstavil novú pohonnú jednotku.

Opel Meriva bude k dispozícii s novým vznetovým motorom, ktorý zavŕši paletu pohonných jednotiek pre tento automobil. Okrem úsporných zážihových motorov a motorov na LPG tak pribudne ďalšia výkonová verzia motora 1,6 CDTI.

Tento agregát je zatiaľ k dispozícii v dvoch výkonových variantoch. Najsilnejší z nich má výkon 100 kW (136 k). Slabšia jednotka poskytuje 81 kW (110 k). Novinka bude z trojice najslabšia, najvyšší výkon bude 70 kW (95 k).

Tento motor nahradí jednotku 1,3 CDTI s rovnakým výkonom. Hlavnými prednosťami nového motora bude spotreba paliva, pokojný chod a nízka hladina hluku. Maximálny krútiaci moment je 280 Nm, predchodca ponúkal len 180 Nm.

Zaujímavá je však spotreba paliva. Podľa Opla spotrebuje Meriva s novým motorom v priemere len 4,0 litra na 100 km pri hodnote emisií 105 g/km. Tieto údaje znamenajú pre Merivu v Nemecku energetický štítok A+.

Motor spĺňa emisnú normu Euro 6, využíva LNT katalyzátor, ktorý ukladá oxidy dusíka. Ak je kapacita vyčerpaná, systém spustí regeneráciu. Je úplne bezúdržbový a majiteľ nemusí riešiť problémy s upchaním filtra. Základnú cenu v Nemecku stanovili na 19 150€.

MM, Opel

MerivaOepl
Komentáre (0)
Pridať komentár