Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pokuta za diaľnicu počas osláv SNP? Chce to generálny pardon!

Internetom sa začínajú šíriť správy, že motoristom prichádzajú pokuty za použitie diaľnice počas príprav a osláv výročia SNP v Banskej Bystrici. Ale vážení, takto sa to nerobí!

Prečo by mal individuálny motorista pykať za to, že ho niekto (polícia, alebo vojenská polícia) nasmeroval na diaľnicu, na ktorú nemal vôbec v pláne ísť? Prízvukujem, bolo to z pokynu, pod hrozbou sankcie! Takto sa to nerobí. Sám som počas nácviku osláv SNP Banskou Bystricou prechádzal, a hromžil som o 106. Neviem, ktorú múdru hlavu to napadlo robiť v nedeľu, keď Banskou Bystricou prechádza polka migrujúceho Slovenska.

Ale poďme k veci. Po správnosti, ak Vás oprávnená osoba nasmeruje pokynom z nespoplatneného úseku cesta na spoplatnený úsek cesty, musia o tom vedieť kompetentné orgány. Ak to robí polícia, napr. z dôvodu vážnej nehody, alebo iného obmedzenia na nespoplatnenej ceste, a neexistuje iná alternatívna trasa, hneď sa prostredníctvom operačného dôstojníka PZ vyrozumieva príslušný inštitúcia, aby sa presne tejto situácii zamedzilo.  Keďže to bola akcia Ministerstva obrany SR, a polícia len participovala, domnievam sa, že práve armáda podcenila situáciu a vôbec sa nad týmto problémom nezamýšľala. Čiže super, oslavy pekné, ale obyčajným ľudom akurát problémy… ale však Slovensko.

Preto by sa Ministerstvo dopravy malo zamerať na to, či nezvážia udeliť generálny pardon na tieto priestupky / resp. správne delikty, podobne ako tomu bolo počas covidu s TK a EK. Nemôže predsa nemalá časť obyvateľstva individuálne riešiť opravné prostriedky proti rozkazu, ktorý im prišiel do schránky nie ich vinou . A ešte pod zákonnou lehotou 15 dní…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov