Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aston Martin si už môžete kúpiť v takmer domácom prostredí

Aston Martin začína novú kapitolu svojej existencie, ktorý prinesie nielen nové modely, ale aj novú stratégiu.

Lawrence Stroll. Ak vám to meno nič nehovorí a nepozeráte kráľovnú motošportu – seriál F1, tak iba v skratke. Je to kanadský multimiliardár, ktorý momentálne vlastní tím F1 Aston Martin a zároveň 25,28 percent akcií Aston Martin Lagonda Global Holdings, takže má nad smerovaním firmy rozhodujúce slovo. Našťastie, lebo svojou víziou a stratégiou už dokázal prevedčiť nejedného špičkového manažéra do svojej firmy. Posledným úlovkom je Adrian Newey – legendárny konštruktér, ktorý stojí za každým významným úspechom tímu F1 za posledných tridsať rokov. A to jasne dokazuje chuť, odhodlanosť ako aj manažérsky talent na dosahovanie výsledkom. Lawrence nenecháva nič na náhodu.

Identickú filozofiu vyznáva aj samotná automobilka Aston Martin. Za posledný rok dokázala zvýšiť predaje v Európe o takmer 38 percent a to má byť podľa vyjadrení manažérov Aston Martin iba začiatok. Nezabúdajme na špeciálne modely ako Valour a Victor, či Valiant. Ruka v ruke s nárastom predaja ide aj budovanie dealerskej siete a najnovším prírastkom je pražská pobočka, ktorá tak umožní aj slovenským záujemcom kúpu nového modelu v domácom prostredí. Potenciálni záujemci sa môžu spoľahnúť na ústretový prístup zamestnancov CarTec Group, ktorá sa už dnes stará o klientov Rolls Royce v Čechách aj na Slovensku.

Kulisou slávnostného otvorenia  boli dva modely, ktoré charakterizujú Aston Martin asi najlepšie. Čistokrvný športiak Aston Martin Vantage s misiou konkurovať Porsche 911 vyzerá lepšie ako kedykoľvek predtým. Osemvalcové biturbo ponúka maximálny výkon na úrovni 489 kW (665 k), maximálku 323 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy. A ak si pozriete promo film, zistíte, že pointa je driftovanie… A tak to má byť.

Ak máte chuť na plnokrvné GT, tak model Aston Martin DB12 je ideálny. Lebo okrem križovania kontinentu s maximálnym výkonom rovných 500 kW (680 k) a zrýchlením z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy dokáže aj samozrejme driftovať. A to je predsa v starom zákone. A ten treba dodržiavať!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov