Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lepil sa na auto, dostal ohromnú pokutu

Švajčiarsky súd nemal zľutovanie s právnikom šoférujúcim BMW, ktorý sa prilepil na nárazník iného účastníka cestnej premávky.

Švajčiarovi bola uložená  pokuta vo výške 98 500 frankov.

Priestupok spočíval v jazde rýchlosťou 110-120 km/h vo vzdialenosti 8-12 m od idúceho auta na diaľnici A1 pri Köllikene smerom na Zürich. Nešlo o jedinú chybu – vodiča pozorovali takmer 2,5 km. Švajčiara uznali vinným zo “závažného porušenia predpisov v cestnej premávke”.

V tejto krajine neexistuje jednotná pevná sadzba za takýto priestupok. Pokuta sa odvíja od príjmu. A vodič, ktorý je profesionálnym právnikom, zarobí 1,6 milióna frankov ročne. To znamená pokutu 98 500 frankov. Našťastie pre neho, je však v podmienke – vyhne sa jej, ak do dvoch rokov nespácha podobný prečin.

Právnik s BMW 540d mal pochybnosti. Pri výpovedi mu neprečítali jeho práva a spochybnil aj nahrávku z policajného auta. Hoci je vodič zrejme veľmi profesionálny právnik, na súde prehral. Hádky o športových brzdách mu tiež veľmi nepomohli. Okrem podmienečného odsúdenia na dva roky mu súd pridal ďalších 10-tisíc frankov „klasickej“ pokuty a 5 tisíc. frankov súdnych trov.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov