Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia XCeed: Športovo ladený crossover

Juhokórejská automobilka Kia predstavila vlani prostredníctvom svojho európskeho zastúpenia úplne nový model crossoveru s názvom XCeed.

Vozidlo so športovými rysmi má byť alternatívou k čoraz obľúbenejšiemu segmentu SUV. Novinka automobilky, ktorá má svoje výrobné linky aj v Tepličke nad Váhom neďaleko Žiliny, však pripomína skôr kupé. Pôjde o prvý model, ktorý dostane nový digitálny prístrojový štít. Model XCeed s dozadu zbiehajúcou sa karosériou v duchu kupé navrhlo európske návrhárske centrum Kia vo Frankfurte nad Mohanom.

Na nový vzhľad vozidla dozeral Gregory Guillaume, viceprezident pre design zo spoločnosti Kia Motors Europe.  Vďaka vyššej svetlej výške a nižšej pozícii sedadla čaká šoféra športovejšia poloha za volantom než v prípade tradičných modelov SUV. Celkové posadenie za volantom prináša lepší prehľad o dopravnej situácii než v klasickom rodinnom hatchbacku.

Nový digitálny prístrojový štít Supervision je jedným z mnohých nových technológií ponúkaných na objednávku pre model Kia XCeed. Tento prvok sa môže pochváliť širokou škálou funkcií, najmä vo vyšších stupňoch výbavy, a bude dôležitý pre zrozumiteľné a decentné informovanie šoféra o všetkom podstatnom.  Do budúcna bude displej prispôsobený aj pre ďalšie modely Kia v súlade s firemnou snahou o hľadanie nových spôsobov zobrazovania užitočných a dôležitých informácií na cestách.

-jj-, zdroj a foto: Kia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov