Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda CB1000 Hornet, vlajková loď medzi naháčmi prichádza spolu s verziou SP

Pre modelový rok 2025 sa rodina Hornet opäť rozrastá nie o jednu, ale hneď o dve atraktívne vlajkové lode. Po predstavení CB500 Hornet ako novinky pre modelový rok 2024 prichádza na scénu nový CB1000 Hornet, a to takisto vo verzii SP, aby sa postavil do čela rodiny a ručičku ukazovateľa vzrušenia posunul na maximum.

Nová nahá vlajková loď značky Honda prináša silný kokteil intenzívnej akcelerácie a mimoriadne ostrej ovládateľnosti, ktoré ponúknu maximálnu radosť z jazdy tak v rušných mestských uliciach, ako aj na horských cestách plných serpentín. O dynamiku stroja sa stará impozantný motor vychádzajúci z modelu CBR1000RR Fireblade (disponujúci špičkovým výkonom 112 kW pri 11 000 ot./min. a krútiacim momentom 104 Nm pri 9 000 ot./min.) s krátkymi prevodovými pomermi, ktorý spolupracuje s novým dvojitým chrbticovým rámom s vysokou torznou tuhosťou, inverznou vidlicou Showa ‘big piston’ SFF-BP a s brzdovými strmeňmi Nissin.

Dizajn stroja je čistý a agresívny. Za prenikavým pohľadom superkompaktných dvojitých projektorových LED svetlometov sa nachádza palivová nádrž s charakteristickým Hornet tvarom. Široký predok stroja sa smerom k zadnej časti radikálne zužuje, čo sa odráža v minimalistickom sedle, ktoré podčiarkuje tradičný Hornet vzhľad s úzkym pasom. Dizajnové línie doplňuje decentne začiernený rám a mrežový podsedadlový rám.

Pod minimalistickým vzhľadom sa ukrývajú prémiové technológie vo forme niekoľkých jazdných režimov s rôznymi kombináciami výkonu motora, brzdenia motorom a systému nastaviteľnej kontroly trakcie HSTC, päťpalcový plnofarebný TFT displej s technológiou pevného spojenia medzi displejom a ochrannou vrstvou, konektivita Honda RoadSync, či výstražné svetlá na núdzové brzdenie (ESS) – všetko v štandardnej výbave.

Pre jazdcov, ktorí chcú zážitok z jazdy posunúť na ešte vyššiu úroveň, je model CB1000 Hornet dostupný vo variante SP. Ten disponuje výkonom navýšeným na 115,6 kW a krútiacim momentom 107 Nm, špičkovými komponentmi podvozka a hnacieho ústrojenstva, ako sú nastaviteľný zadný tlmič Öhlins TTX36, štandardne montované rýchloradenie, či brzdy Brembo Stylema, ktoré CB1000 Hornet SP spolu posúvajú na novú úroveň.

Model CB1000 Hornet pre modelový rok 2025 bude dostupný v nasledujúcich farebných vyhotoveniach:

  • červenej Grand Prix Red
  • matnej sivej metalíze Matte Iridium Gray Metallic
  • bielej perleťovej Pearl Glare White

Variant SP modelu CB1000 Hornet bude dostupný výhradne v špeciálnej matnej čiernej metalíze Mat Ballistic Black Metallic, ktorá je doplnená zlatou vidlicou a unikátnymi kolesami v metalíze „desert gold“.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov