Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


5. CFMOTO DAY – Atmosféra, ktorá nemala chybu!

Značka CFMOTO tento rok oslavuje 35. výročie založenia, zraz má 5. výročie a preto bolo tohtoročné stretnutie veľmi slávnostné a honosné.

Zároveň bolo a je predovšetkým o majiteľoch motocyklov CFMOTO a právom získalo hneď niekoľko prívlastkov.

  • Najväčšie počtom účastníkov / motocyklov v EU.
  • Najlepšie organizácia za 5 rokov.
  • Najlepší program za 5 rokov.
  • Najväčšia účasť na spanilej jazdy.
  • Najvzácnejší hostia.
  • Vytvorila sa komunita, ktorá nikdy nevyhasne….

Všetko sa deje v réžii importu Journeyman CZ s.r.o.

Všetci účastníci zrazu vedia, že za organizáciou tohto zrazu nestojí žiadna prestížna agentúra, ale tím ľudí pracujúcich v spoločnosti Journeyman CZ s.r.o. Celé stretnutie je jedinečné a nesie sa v duchu priateľskej atmosféry, ktorá zaplnila celý areál Campingu v Rožnove. Od registrácií až po večerný moderátorsky mikrofón sa jednoducho starajú ľudia, ktorí pre CFMOTO pracujú dlhoročne a tak to bolo i tu. Len pre info, bol tu i generálny riaditeľ, ale aj prokurista spoločnosti, šéf servisu, šéf skladu a mnoho ďalších kolegov na ktorých je vidno, že si spolu rozumejú nielen v práci ale aj tu.

Vzácna návšteva z Číny

Táto jedinečná Európska udalosť bola poctená účasťou priamo z vedenia výrobného závodu CFMOTO z Číny. Pán Sam Sun, marketingový manažér pre Európu si atmosféru zrazu vychutnal naplno a to už i počas prípravného dňa a neskrýval obdiv a nadšenie z atmosféry.

Vzácni hostia naplnili piatkový aj sobotný párty stan

Nie žiadna, diskotéka, či Miss mokré tričko sa nekonali. Kto bol v piatok večer v párty stane, dozvedel sa prednostne veci z produkcie motocyklov CFMOTO 25“, ktoré budú odhalené až na výstave EICMA 2024. Nasledovali workshopy, cestovateľské prednášky, škola jazdy ale i ochutnávky na plátne od uznávaných motocyklových pretekárov, či už to bol Jirka Heiník, Michal „Indi“ Dokoupil a samozrejme vrchol večera – ambasádor Jaroslav Šíma, ktorý dorazil do stanu priamo z +17500 km tripu na 450MT zo Strednej Ázie.

Sobota bola unikátna od rána až do konca

Spanilá jazda sa volá preto spanilá, lebo nie je rýchla a ani kilometrovo dlhá. Kolóna atakovala hranicu 150 motocyklov a cez 200 ľudí. Tradičná fotka musela byť na Kasárňach a potom už len bezplatné celodenné testovanie celého spektra motocyklov CFMOTO v areáli. V podstate v sobotu bolo zázemie testovačiek skoro po celý deň bez motoriek, pretože šli z ruky do ruky, najväčší záujem bezkonkurenčne vyvolala novinka 450MT. Kto sa nevozil, tak si mohol vyskúšať reflexný trenažér, alebo donekonečna debatovať s kamarátmi o motorkách.

Exkluzívny sobotný večer…

…Papua Nová Guinea priamo do stanu  prišla prostredníctvom fotografií a videí od skvelých hostí, extrémnych cestovateľov –  Pavel Líška a Jan Révai, teda Vandráci Vagamundos. Tí čo tu boli už vedia prečo, tí čo tu neboli tak nevedia, že Pavel tento trip absolvoval s mierne upraveným modelom CFMOTO 700CL-X Adventure. A čoskoro sa dostane do kín ich celovečerný film a v r. 2025 bude nasledovať cestopisný seriál na TV Prima, kde si vychutnáte CL-X ako bojovala s nástrahami tohto ostrova. Inak po oba večery, teda 2 x, prebehla bohatá tombola, na ktorú sa ale lístky kúpiť nedajú. Lístky sú zadarmo súčasťou uvítacieho balíčka.

 

Dobré rýchlo ubehne, tak to v číslach zrekapitulujme.

Počet účastníkov vrátane hostí a usporiadateľov presiahol číslo 300, presnejšie 307. Počet možných registrácii bol stanovený na 280 čo sme ale museli prekročiť. Cca posledným 40 registráciám nebola potvrdená účasť, pretože či už párty stan alebo reštaurácia neboli kapacitne nastavené na účasť 350 ľudí, tak sa ospravedlňuje tím, čo sa na podujatie nedostali. Snáď o rok. Motocyklov bolo v predregistráciách 218 + 9 testovacích CFMOTO motocyklov. Testovacie motocykle jazdili nonstop a najazdili stovky kilometrov.

Journeyman ďakuje

Predovšetkým Vám účastníkom zrazu za neuveriteľne priateľskú a bezproblémovú atmosféru. Skvelým hosťom ktorí priniesli mnoho poučného, zábavného. A všetkým ktorí sa v pozadí priamo podieľali, či už Camping Rožnov

Test: CFMOTO MT450 – Malý veľký dobrodruh

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov