Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra Terramar: Produktové portfólio je kompletné

Cupra Terramar bude na výber s rozličnými alternatívami pohonu, k dispozícii sú čisto spaľovacie motory ale aj nová generácia plug-in hybridu.

Automobilka Cupra predstavila svoj nový model Terramar. Športové SUV by malo značku posunúť do centra najrýchlejšie rastúceho segmentu v Európe. My vám prinášame zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo by ste mali o horúcej novinke vedieť.

  • Elektrifikované SUV vzdáva hold historickému pretekovému okruhu Terramar, na ktorom sa mladá značka zrodila.
  • Terramar využíva nové výrazové prostriedky dizajnu značky Cupra, ktoré mu dodávajú výrazný a sebavedomý vzhľad.
  • Interiér nanovo interpretuje športového ducha kokpitom orientovaným na vodiča so špecifickým dizajnom stredovej konzoly. Súčasne prispieva k udržateľnosti vďaka škrupinovým športovým sedadlám, ktoré sú v strednej časti potiahnuté buď látkou vyrobenou zo 100 % vlákien z recyklovaného plastu alebo mikrovláknom Dinamica vyrobeným prinajmenšom zo 73 % recyklovaného textilu, prípadne kožou vypracovanou s využitím rastlinných produktov.

  • Digitalizovaný kokpit obsahuje nové a zdokonalené užívateľské rozhranie HMI a systém infotainmentu s dotykovým displejom 32,8 cm (12,9“) s osvetlenými dotykovými posúvačmi.
    – Cupra pokračuje v spolupráci s expertmi spoločnosti Sennheiser Mobility a integruje nový ozvučovací systém high-end s 12 reproduktormi, vytvárajúci autentický zvuk Sennheiser.
  • Cupra Terramar bude na výber s piatimi rozličnými agregátmi pohonu: benzínovými motormi (TSI), mild hybridmi (eTSI) a novou generáciou pohonu plug-in hybrid (eHybrid), pokrývajúcimi výkonové pásmo od 110 kW  (150 k) do 200 kW (272 k).
  • Nová generácia pohonu plug-in hybrid (eHybrid) s výkonom až do 200 kW (272 k) a elektrickým dojazdom vyše 100 km, umožňujúca zrýchlené nabíjanie jednosmerným prúdom (DC) výkonom do 50 kW.

  • Jazdnú dynamiku umocňuje štandardný športový podvozok a progresívne riadenie, ako aj nové adaptívne tlmiče pruženia a brzdy Akebono.
  • Značka Cupra spojila sily s organizáciou jachtárskej regaty America’s Cup, konanej pod jej tradičným mottom „there’s no second“ (nikto nie je druhý) a uviedla limitovanú zvláštnu verziu „Terramar America’s Cup“, z ktorej vznikne približne 1300 exemplárov s jedinečným dizajnom vytvoreným na oslavu spolupráce.
  • Nový model Cupra Terramar bol navrhnutý a vyvinutý v Barcelone a bude sa vyrábať v závode Audi Hungaria v maďarskom Györi.
  • Po uvedení modelu Cupra Terramar bude mať značka Cupra teraz svoje produktové portfólio kompletné.

Cupra Formentor prešla faceliftom – TOTO všetko je nové!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov