Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda MSX125 Grom MY2025 – Svieži nový vzhľad prichádza

Model MSX125 Grom, ktorý pre modelový rok 2025 prešiel radom vylepšení zahŕňajúcich novú kapotáž či nové farebné vyhotovenia, je pripravený vyraziť na európske cesty

Zmenšené kryty novej palivovej nádrže s výrezmi pre kolená posúvajú hmotu modelu MSX125 Grom smerom vpred a vyznačujú sa novým agresívnejším štýlom, ktorý sa odráža v prepracovaných bočných paneloch a v novom športovo ladenom kryte spodku motora.

A pod vplyvom neutíchajúcej snahy zákazníkov o jedinečný charakter ich motocykla je model MSX125 Grom navrhnutý s ohľadom na koncept adaptability a na možnosť jednoduchého prispôsobenia. Kapotáž aj naďalej zostáva ľahko demontovateľná a teraz ponúka majiteľovi väčšiu plochu na vyjadrenie individuality pomocou samolepiek, grafiky alebo polepov. Vpredu zaujíma čestné miesto nové logo Grom.

Variabilitu obľúbeného modelu Grom je prvýkrát možné rozšíriť radom originálneho príslušenstva Honda, ktorý zahŕňa kryty rukovätí, štítok na prístrojový panel, sedadlové tašky, zadný nosič či tašku na zadné sedadlo.

Základy dlhodobej atraktivity modelu Grom zostávajú nezmenené – kompaktné rozmery, okúzľujúci vzhľad a vynikajúce technické parametre aj výbava. Ľahko čitateľný a kompaktný LCD digitálny prístrojový panel okrem ukazovateľa rýchlosti, dvoch denných počítadiel, palivomera a hodín obsahuje tiež otáčkomer a ukazovateľ zaradeného rýchlostného stupňa. Kotúčové brzdy riadené jednotkou IMU zvyšujú mieru istoty pri jazde. Zlatá 31 mm inverzná predná vidlica výrazne kontrastuje s čierne lakovaným motorom, výfukom, kolesami a kyvným ramenom.

Jednou z hlavných výhod tohto modelu je príjemný výkon v kombinácii s vynikajúcou spotrebou paliva. Vzduchom chladený dvojventilový SOHC motor s objemom 125 cm3 si zachováva výkon použiteľný v reálnej prevádzke a jeho sila sa prenáša päťstupňovou prevodovkou, ktorá uľahčuje jazdu na dlhé vzdialenosti. Motor navyše dosahuje ohromujúcu spotrebu 1,5 l/100 km. Osvedčený podvozok aj naďalej využíva kombináciu 12-palcových kolies v kombinácii s inverznou vidlicou. Výsledkom je ovládateľnosť a kvalita odpruženia veľkých motocyklov pri zachovaní kompaktných rozmerov.

MSX125 Grom pre rok 2024 bude k dispozícii v nasledujúcich farebných vyhotoveniach:

  • modrá Candy Blue
  • perleťová biela Pearl White
  • matná čierna metalíza Matte Black Metallic

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov