Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


PEUGEOT BOXER – Konečne viac komfortu s automatickou prevodovkou

Ako hlavný hráč na trhu ľahkých úžitkových vozidiel PEUGEOT naďalej obohacuje svoju ponuku pre profesionálov. S kompletne vynoveným radom ľahkých úžitkových vozidiel PEUGEOT predstavuje úplne novú automatickú prevodovku pre BOXER.

Zavedenie novej 8-stupňovej automatickej prevodovky v novom BOXERe spolu so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou je súčasťou prístupu značky PEUGEOT k naplneniu potrieb všetkých svojich zákazníkov. Táto automatická prevodovka ponúka vyšší komfort jazdy, menšiu únavu vodiča, a tým aj vyššiu bezpečnosť.

To sú dôležité výhody pre firemných užívateľov, ktorí trávia dlhé hodiny za volantom pri svojich každodenných úlohách v mestských podmienkach alebo dlhších cestách a pre súkromných zákazníkov, ktorí si chcú užiť svoje obytné autá na dlhé cesty alebo voľný čas.

Popri manuálnej a automatickej prevodovke ponúka nový PEUGEOT E-BOXER nový 100% elektrický pohon s výkonom 200 kW/270 k a krútiacim momentom 400 Nm, ktorý ponúka optimálny pôžitok z jazdy. Je spojený so 110 kWh batériou, ktorá mu umožňuje dosiahnuť pozoruhodný dojazd až 420 km (kombinovaný cyklus WLTP).

Nová automatická prevodovka AT8 je k dispozícii pre nový BOXER vybavený motorom 2.2 BlueHDi 140 k a 180 k.

Prevodovka sa vyznačuje novým dizajnom spojok, ktoré optimalizujú prechod 8 prevodových stupňov vďaka efektívnemu riadeniu krútiaceho momentu motora, ktorý pri motore 2.2 BlueHDi s výkonom 180 k môže dosiahnuť 450 Nm. To je o 80 Nm viac než u predchádzajúcej manuálnej prevodovky, čím sa dosahuje najlepší krútiaci moment v triede v rámci segmentu . Ďalšia inovácia automatickej prevodovky AT8: akumulátor, ktorý umožňuje maximálne využiť výkon motora skrátením doby odozvy prevodovky a podporuje plynulejší chod systému štart & stop. Napokon, nosnosť BOXERu sa výrazne zvýšila, konkrétne pre obytné automobily, pričom teraz dosahuje až 5 ton celkovej hmotnosti vozidla.

S novou automatickou prevodovkou AT8, rovnako ako s manuálnou prevodovkou, je nový PEUGEOT BOXER dostupný v širokej škále konfigurácií, aby vyhovoval potrebám všetkých profesionálov . Na základe dvoch rázvorov (3,45 m a 4,04 m) sú dodávky dostupné v dvoch dĺžkach (L2 a L4) pre celkovo 4 nadstavby s objemom od 13 do 17 m3. BOXER s rázvorom 4,04 m je k dispozícii aj ako podvozok L3 alebo L4 s jednou kabínou a podvozok L3 alebo L4 s dvojitou kabínou.

Nový PEUGEOT BOXER ťaží zo zmien vonkajšieho štýlu , ktoré posilňujú jeho robustný a luxusný dizajn a zároveň optimalizujú jeho aerodynamickú účinnosť: predný nárazník, maska ​​chladiča a spätné zrkadlá boli prepracované.

Nový PEUGEOT BOXER tiež dostal najširšiu škálu komfortnej a bezpečnostnej výbavy vo svojom segmente : elektrická parkovacia brzda, bezkľúčový systém, 10-palcový dotykový centrálny displej, bezdrôtová nabíjačka smartfónov, upozornenie na únavu vodiča, automatické núdzové brzdenie s detekciou chodcov a cyklistov a viac.

Peugeot 3008 prichádza na trh rovno v troch verziách

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov