Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čože?! Mercedes-Benz v Brémach vyrobil už 10 miliónov áut!

Jubilejným vozidlom je plne elektrické EQE, avšak v roku 2019 bol EQC prvým elektrickým modelom značky Mercedes-Benz integrovaným do sériovej výroby v Brémach.

Pri príležitosti výročia závod priniesol aj vozidlo zo zbierky, ktoré v roku 1978 zišlo z výrobnej linky v Brémach ako prvé vozidlo s hviezdou: Mercedes-Benz S123 kombi.

 

“Produkčné jubileum opäť potvrdzuje efektivitu a flexibilitu závodu v Brémach. Blahoželám všetkým kolegom k tomuto vynikajúcemu tímovému výkonu. Príbeh úspechu závodu je stelesnením vášho odhodlania, vášne a snahy vyrobiť dokonalý Mercedes-Benz pre každého zákazníka.”

Jörg Burzer, člen predstavenstva Mercedes-Benz Group AG, riadenie výroby, kvality a dodávateľského reťazca

“Pri príležitosti tohto pôsobivého výročia stojí za to nahliadnuť do minulosti: Naše prvé osobné vozidlo zišlo z montážnej linky v roku 1978 a dnes oslavujeme 10-miliónte vozidlo vyrobené v Brémach. To je výnimočný míľnik pre náš závod.

Som veľmi potešený a rád by som poďakoval všetkým svojim kolegom, ktorí sa podieľali  na výrobe 10 miliónov vozidiel a tak napísali automobilovú históriu Brém. V roku 2019 sme boli prvým závodom, ktorý integroval elektrické vozidlá do veľkosériovej výroby – odvtedy vyrábame elektrické vozidlá a vďaka tomu máme dobrú pozíciu pre budúcnosť.”

Michael Frieß, vedúci závodu Mercedes-Benz v Brémach

“Je to naozaj dôvod pre všetkých obyvateľov Brém, aby oslavovali, že sme dokázali postaviť toľko vozidiel s hviezdou v takom krátkom čase. Pre mňa osobne je 10 miliónov vozidiel impozantné číslo. Ukázali sme, že výroba automobilov je tu v Brémach tímovým športom.

Pre mňa je 10 miliónov vozidiel z Brém dôkazom kvalitnej práce každého v závode. Som hrdý na to, že sme s našim brémskym výkonom spoločne položili vynikajúci základ pre milióny ďalších vozidiel.”

Michael Peters, predseda zamestnaneckej rady závodu Mercedes-Benz v Brémach

O závode Mercedes-Benz v Brémach

Závod Mercedes-Benz v Brémach je s približne 11 500 zamestnancami jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v regióne. V súčasnosti sa v závode vyrába deväť modelov: Trieda C sedan a kombi, CLE kupé a kabriolet, GLC SUV a kupé, Mercedes-AMG SL roadster a GT, ako aj EQE.

Mercedes vyrobil pol milióna G-éčok: Unikátny exemplár!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov