Mercedes-Benz Truck Center Senec – Nové centrum pre nákladné vozidlá

Nové Mercedes-Benz Truck Center Senec na jednom mieste zastrešuje predaj i servis nákladných vozidiel a autobusov Mercedes-Benz, autobusov Setra a úžitkových vozidiel FUSO.

Po príchode na nové miesto pri logistických centrách v Senci ma zaujala najprv horúca novinka. Počas slávnostného otvorenia sídla som mal možnosť prvýkrát na vlastné oči vidieť aj nový Mercedes-Benz eActros 600, hoci v takej trošku demo zamaskovanej verzii. Ten pred pár dňami získal ocenenie International Truck of the Year 2025. Tento elektrický diaľkový ťahač, ktorý ponúkne najvyšší dojazd na trhu.

Nové priestory navrhli v zmysle dodržania najmodernejších štandardov a postupov, v ktorých je dôležitý aj atribút udržateľnosti. Sídlo je navrhnuté tak, aby vedelo fungovať ekologicky, čo okrem iného znamená využívanie tepelných čerpadiel. V okolí poschodovej budovy okrem parkovísk nájdeme aj zeleň. Rovnako aj samotná strecha je “zelená”.

400 kW nabíjanie

Priamo v areáli majú vlastnú 400 kW nabíjaciu stanicu Alpitronic na rýchle nabíjanie nákladných vozidiel a autobusov. Ďalšie dve 50 kW nabíjačky sú priamo v servisnej hale. Celkovo má byť nový areál prispôsobený na parkovanie až 250 nákladných vozidiel a autobusov.

Nainštalované pluginy

Mercedes-Benz Truck Center Senec má v prvej fáze vytvoriť približne 50 pracovných miest, prevažne z oblastí automechaniky a administratívy. Ibrahim Demir, generálny riaditeľ spoločnosti Daimler Truck & Bus Slovakia, uviedol, že nové truck centrum je navrhnuté tak, aby spĺňalo všetky potreby aj v budúcnosti.

 

Komentáre (0)
Pridať komentár