TOP 5 – Luxusné SUV za cenu Fabie

Aké auto si dnes môžete kúpiť za 10-tisíc eur? Zánovnú Fabiu v základnej výbave, ale napríklad aj špičkové SUV prémiovej značky.

Isteže nebudeme porovnávať mestský hatchback, ktorý je ešte v továrenskej záruke s 10- a viacročnými autami. Týmto článkom skôr chceme poukázať na to, že modely, ktoré boli pri svojom príchode na trh pre bežného človeka finančne absolútne nedostupné, sa dnes dajú kúpiť za prekvapivo nízku sumu. Aké SUV-čka s vekom do 15 rokov sa dnes dajú v bazároch kúpiť už od 10-tisíc eur? Tu je našich TOP 5.

Mercedes-Benz ML (W164)

Druhá generácia triedy M bola síce na autosalóne v Ženeve predstavená už v roku 2005, no vyrábala sa až do roku 2011 a práve modernizované modely (od 2009 vyššie) sa dnes už ponúkajú aj za cenu okolo 10-tisíc eur. Ide o SUV, ktoré kombinuje prémiový imidž, vysokú mieru komfortu a veľmi dobré jazdné vlastnosti. Z naftových motorov je najspoľahlivejší šesťvalec 320 CDI, z benzínových zas ML 500.

BMW X5 (E70)

Aj v tomto prípade platí, že druhá generácia modelu X5 bola predstavená už v roku 2006, ale vyrábala sa až do roku 2013, pričom od roku 2010 už v modernizovanej podobe. Za 10-tisíc eur zrejme nájdete len kusy v slabšej výbave, no prémiový duch ani im nebude chýbať. Toto SUV dokáže prekvapiť agilnosťou a športovým charakterom, so spoľahlivosťou sú na tom najlepšie naftové šesťvalce 30d.

Audi Q5 (8R)

SUV z dielne nemeckej automobilky sa začalo predávať v roku 2008 a jeho výroba sa skončila v roku 2017, keď nastúpila druhá generácia. Od roku 2012 sa už predávali modely po facelifte a už aj tie sa na sekundárnom trhu začínajú ponúkať od 10-tisíc eur. Výhodou Audi Q5 je napríklad motor 2,0 TDI. Koncernový naftový štvorvalec, ktorý síce nie je extra výkonný, ale je spoľahlivý a jeho údržba vás nevyjde až tak draho.

Volvo XC60 (1. generácia)

Stredne veľké SUV, ktoré je silno inšpirované ešte o triedu väčším súrodencom, ponúka zaujímavý mix komfortu, bezpečnosti, spoľahlivosti a ceny. Prvá generácia sa vyrábala a predávala v rokoch 2008 až 2017, pričom v roku 2013 prešlo Volvo XC60 modernizáciou. V niektorých ohľadoch (automatická prevodovka, presnosť riadenia…) Volvo trochu zaostáva za nemeckou konkurenciou, jeho silnou stránkou je však spoľahlivý naftový päťvalec 2,4 D.

Porsche Cayenne (92A)

Znie to možno neuveriteľne, no už aj druhá generácia Porsche Cayenne, ktorá sa vyrábala v rokoch 2011 až 2018 sa dá kúpiť za 10-tisíc eur. Zatiaľ síce len výnimočne a prevažne na trhoch mimo Slovenska, no ak vydržíte ešte rok-dva, ponuka jazdených kusov zo začiatku produkcie bude stúpať. Samozrejme, treba rátať s drahým servisom a množstvom ďalších nástrah, ale 13-ročné Porsche za 10-tisíc eur? Zaujímavé!

ceny SUVTop 5TOP 5 najlacnejšie SUV
Komentáre (0)
Pridať komentár