Honda Prelude – Keď sa hybridný pohon stretne s manuálnou prevodovkou

Oživenie legendárneho štítku Prelude zo strany Hondy vyvolalo silné vzrušenie, pričom pre ikonické dvojdverové kupé sa očakáva veľkolepý návrat v roku 2025.

Zatiaľ čo Honda spočiatku dráždila svet konceptom takmer sériovej podoby na Japan Mobility Show, čerstvé správy prilievajú olej do ohňa tým, že naznačujú kombináciu, po ktorej nadšenci túžili – hybridnú hnaciu sústavu spárovanú s manuálnou prevodovkou.

Podľa plodných prieskumníkov magazínu Best Car zdroje v Honde naznačili, že šiesta generácia Prelude môže ponúkať šesťstupňovú manuálnu prevodovku spolu s často polarizujúcou CVT prevodovkou.

Tento krok by po prvý raz od modelu Honda CR-Z znamenal , že samonabíjací hybridný model obsahuje manuálnu prevodovku, čo z neho robí potenciálnu zmenu v segmente hybridného výkonu.Pod kapotou sa hovorí, že Prelude bude zdieľať svoj e-hybridný systém s modelmi Civic a Accord e od Hondy. To by zahŕňalo 2,0-litrový štvorvalcový motor pracujúci v tandeme s dvoma elektromotormi , ktorý by zaisťoval výkon a lepšiu spotrebu paliva v porovnaní s čisto benzínovými konkurentmi. Manuálna možnosť v kombinácii s pokročilou hybridnou technológiou Honda by mohla vyplniť značnú medzeru na trhu pre tých, ktorí hľadajú pocit techniky pod zadkom.

Očakáva sa, že nový Prelude bude stáť na rovnakej platforme ako Honda Civic. Na rozdiel od konfigurácií päťdverového hatchbacku a štvordverového sedanu Civic si Prelude zachová svoju podobu kupé. S dizajnom zameraným na športový charakter sa bude odlišovať od praktickejších variantov Civic zameraných priamo na nadšencov jazdy.

Očakáva sa, že nový Prelude od Hondy bude oficiálne uvedený na trh v druhej polovici roku 2025. Už bolo potvrdené vydanie pre kľúčové trhy ako Japonsko a Európa. S hybridným pohonným ústrojenstvom potenciálne spárovaným s manuálnou prevodovkou sa zdá, že Honda Prelude 2026 oživí ducha značky a osloví tak ekologicky zmýšľajúcich vodičov, ako aj benzínových motoristov.

Komentáre (0)
Pridať komentár