A je to tu! Hyundai Staria prichádza ako hybrid

Úspešný príbeh originálneho modelu Hyundai Staria pokračuje.

Staria sa do ponuky vracia ako full-hybrid s kombinovaným výkonom 165 kW (225 k) v spojení so 6- stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom prednej nápravy. Staria je k dispozícii v praktickej 9- miestnej verzii Premium od 50 490 € a v luxusne vybavenej 7-miestnej verzii Luxury s cenou od 55 490 €.

Zverejnením cenníka spúšťa slovenský importér jej predpredaj, prvé kusy vozidiel dorazia do predajní koncom roka 2024. Na vozidlo poskytuje výrobca záruku 3 roky bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

Hybridné pohonné ústrojenstvo

Staria Hybrid je poháňaná zážihovým radovým štvorvalcom 1,6 T-GDi s priamym vstrekovaním v kombinácii s elektromotorom. Hybridný systém ponúka celkový kombinovaný výkon 165 kW (225 k) a maximálny krútiaci moment 367 Nm. Vodiči majú na výber viacero režimov jazdy, ovládanie prevodovky Shift-by-Wire s pádlami pod
volantom zvyšuje pohodlie počas jazdy. Maximálna rýchlosť vozidla je 167 km/h, z 0 na 100 km/h zrýchli za 10,2 s. Palivová nádrž má objem 65 litrov a spotreba v kombinovanom cykle podľa WLTP je 7,6 litra benzínu na 100 km.

Praktickosť aj luxus v jednom

Hybridná Staria sa predáva v dvoch verziách. Vo výbave Premium ponúka 9 miest so zameraním na efektívne a praktické využitie vnútorného priestoru. Batožinový priestor má základný objem 831 litrov, ktorý sa po sklopení a posunutí sedadiel zväčší až na 1 303 litrov. 7-miesta verzia Starie vo výbave Luxury prináša maximálny komfort pre cestujúcich. V tomto prípade má batožinový priestor objem 117 litrov, resp. 431 litrov pri sklopených a posunutých zadných sedadlách.

Praktická 9-miestna verzia Premium

9-miestna Staria s usporiadaním sedadiel 3 + 3 + 3 vo výbave Premium disponuje prednými reflektorovými MFR LED svetlometmi a dennými a zadnými LED svetlami. Elektricky ovládané sú veľké bočné posuvné dvere aj výklopné dvere batožinového priestoru.

Bohatú bezpečnostnú výbavu tvorí plejáda systémov a asistentov. Nechýba systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu LKA a systém na automatické nasledovanie jazdného pruhu LFA, automatické brzdenie na prevenciu viacnásobnej kolízie v prípade nehody MCB, autonómne núdzové brzdenie s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov FCA či autonómne núdzové brzdenie pri odbočovaní vľavo FCA-JX.

Luxusná 7-miestna verzia Luxury

Luxusná 7-miestna verzia Starie ponúka usporiadanie sedadiel 2 + 2 + 3. Svetelnú techniku tvoria predné projektorové FULL LED svetlomety. Zákazník získa bez príplatku Dark Chrome Pack, ktorý tvoria vonkajšie spätné zrkadlá, kľučky dverí, mriežka chladiča a lúče zliatinových diskov v atraktívnom prevedení tmavý chróm.

Test: Hyundai Staria 2,2 CRDi 130 kW Luxury – Veľký tresk

HyundaiHyundai Staria
Komentáre (0)
Pridať komentár